GündemSiyaset

AKIN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, mevcut enerji politikalarını ele alarak, faturalardaki zamları ve buna karşılık çözüm önerilerini sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’nda enerji politikalarıyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın şu ifadeleri kullandı; ‘’ Dövizdeki rekor kıran artışlar ne yazık ki iğneden ipliğe, ekmeğimizden zeytinimize, sütümüzden bahçedeki domatesimize kadar her şeye zam olarak yansıyor. Muhalefet olarak eleştirmek, uzman olarak yanlışlarıyla birlikte çözüm yolunu göstermek bizim en temel sorumluluğumuzdur. Vatandaşların faturalarına yansıtılan zamlar bugünün sorunu değil.

Dünden, yani AKP hükümetlerinin daha ilk günden beri uyguladığı enerji politikalarından kaynaklanmaktadır. Konutların kullanılan elektrik için perakende enerji bedeli kalemine % 9.25; dağıtım bedeli kalemine % 8.5, fon, vergiler ve kesintiler hariç toplam % 9 zam yaptı. Bu nedenle enerji verimliliğinin ülkemizin en önemli “Enerji Kaynakları” arasında olduğu söylenebilir. Bugüne kadar enerji verimliliği konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildiği söylenemez. Bu konuda ciddi adımlar atmalıyız’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu