Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Altıeylül Belediyesine Vatandaş Tepkisi

Altıeylül Belediyesi yeni hizmet binasına taşındı. Ancak, Hasan Avcı ve Belediyenin taşınan belediye hakkında duyuru yapmaması bir çok vatandaş tarafından tepki ile karşılandı.

Altıeylül Belediyesine Vatandaş Tepkisi

Altieylul Belediyesine Vatandas Tepkisi 1
Altıeylül Belediyesine Vatandaş Tepkisi

İzzettin Kargal, Altıeylül Belediyesine sormak istediği bir belediye hizmeti için Altıeylül’ün eski belediye binasına gitti. Kargal, belediyenin taşındığını ve bazı birimlerin hizmeti yeni yerinde verdiğini duyunca tepki gösterdi. Her şeyde mesaj yolluyorlar. Gereksiz etkinlik duyurusunu bile atan belediye bunun için niye mesaj atmamış. Mademki yer değişikliği var böylemi hizmet verecekler diye tepki gösterdi.

Belediye’nin Taşınma Duyurusunun Olmayışı Sancı Yarattı

Altıeylül Belediyesi deprem tedbirleri nedeniyle eski hizmet binasını boşalttı. Aynı zamanda da yeni hizmet binasının inşasına başladı. Ne var ki, inşa aşamasında Belediyeye bağlı birimler ve Başkanlık makamının çok sayıda noktaya dağılması vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

Farklı Noktalar ve Farklı Binalara Dağıldı

Farklı noktalarda yer alan farklı binalara Taşınma işlemi, Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Belediye tarafından yeterli bilgilendirme yapılmadığı için, işlerini yapmak için belediyeye gelen bazı vatandaşların mağdur olmasına ve bu duruma tepki göstermesine neden oldu.

Altieylul Belediyesine Vatandas Tepkisi 2
Altıeylül Belediyesine Vatandaş Tepkisi

Altıeylül Belediyesi yeni yerinde hizmet verecek. Ancak yeni hizmet binasının inşaatı daha yeni başladı ve tamamlanıncaya kadar belediye birimleri şehrin dört bir yanına dağılmış binalarda hizmet verecek. Örneğin, bu süre içerisinde sağlık işleri Çınarlıdere Mezarlığında ki binada vatandaşa hizmet verirken, Özel Kalem Müdürlüğü makamı Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezinde hizmet verecek.

Bir buçuk ay boyunca gelgit yaşayan bazı personellerinde bu durumdan şikâyetçi olmaları sosyal medyada tartışma konusu oldu.  Öte yandan yeni bina, 7 bin metrekarelik kapalı alana kurulacak. Belediyenin yeni hizmet binasının temeli 4 bin 80 kamyon hafriyat çalışmasıyla tamamlandı.

Yeni Binanın Yapısı Nasıl Olacak?

Altıeylül Belediyesi’nin yeni hizmet binasının arsa alanı 13 bin 405 m, toplam proje alanı 28 bin 108 m ve yeşil alan ve parkların merkezinde kent meydanı 13 bin 279 olarak belirlendi. Proje alanı içerisinde; sahip olduğu akıllı bina özelliği ile kendi elektriğini üretecek, yağmur suyunun depolanarak tekrardan kullanıma kazandırılması, toplantı salonları ve meclis salonu, arşiv alanları, sığınak, mescit, kafeterya-restoran, kreş/çocuk gündüz bakımevi, açık-kapalı otopark, açık-kapalı oturma alanları ve sosyal etkinlik alanları yer alacak.

Altıeylül Belediyesine Bağlı Birimlerin Bu süreçte ki yeni hizmet birimleri şunlar;

Altieylul Belediyesine Vatandas Tepkisi 01

Haber: Semra Aman Akyürek

Altıeylül’e Çöp Kokuları Yakışmıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu