Gündem

Altıeylül’de karla mücadele sürüyor

ALTIEYLÜL’DE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

 

Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yoğun kar yağışının ardından kırsal ve merkezde kar ile mücadeleyi sürdürdü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kar yağışından dolayı kırılan ağaçlara müdahale ederken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de hem çöp toplama hem de buzlanmadan dolayı şehir merkezine tuz serpme işlemi gerçekleştirdi.

 

Meteorolojiden gelen ihbar sonrasında Balıkesir yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihbar sonrasında gerekli tüm önlemlerini alarak hem kırsalda hem merkezde vatandaşın ulaşım yönünden sıkıntı çekmemesi için yolları açmak için çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler dört koldan kar ile mücadeleyi sürdürürken, Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk beraberinde Fen İşleri Müdürü Kadir Uzun ile ekiplerin Bozen Mahallesi’ndeki kar çalışmasını yerinde inceledi. Altıeylül ilçesinin en uç mahallesi olan Bozen’de açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk Altıeylül Belediyesi olarak her yere ulaştıklarını, kırsal ve merkezde tüm yolların açık olduğunu, bununla birlikte buzlanmadan dolayı gerekli tuzlamanın da zamanında yapıldığını kaydetti.  Altıeylül Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre, Zeki Çabuk “Belediye olarak yağışa hazırlıklıydık. Greyderli ve bekolayderli olmak üzere 5 ekip kurduk, 10 iş makinelerimiz ile birlikte bölgelerimizdeki tüm yerleşim birimlerimizde ulaşılmadık yer kalmadı. Kırsal ve merkezde kar küreme ve tuzlama çalışmalarımız devam etti. 7/24 olarak çalışmalarımızı vardiya şeklinde sürdürdük. Kırsal ve merkezde ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya gelmedik. Ekiplerimizi hummalı çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

 

Bozen Mahallesi Muhtarı Cengiz Akdeniz de “Her yer kar, her yer Altıeylül Belediyesi. Bizleri bu karda, kışta, kıyamette yalnız bırakmayan Altıeylül Belediyesi’ne ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu