GündemTürkiye Gündemi

Anayasa Mahkemesi Başkanlarının Seçimi Bugün Başlıyor

Yüksek Yargıda Seçim Maratonu

Anayasa Mahkemesi Başkanlarının Seçimi Bugün Başlıyor

Yüksek Yargıda Seçim Maratonu

Bugün, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkanın seçilmesi için önemli bir gün. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlarının görev sürelerinin dolacak olması sebebiyle üç yüksek mahkemede başkanlık seçimleri yapılacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresi 20 Nisan’da sona eriyor ve bu seçim süreci için önemli bir adımı temsil ediyor.

Anayasa Mahkemesi Baskanlarinin Secimi Bugun Basliyor

Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin sona ermesiyle bugün yapılacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanlık seçimine aday olamayacak ancak oy kullanabilecek. Diğer üyeler ise başkan adayı olabilecekler. Seçimde, 15 üyeden en az 8’inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıllığına Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek. Eğer hiçbir aday yeterli çoğunluğu sağlayamazsa, seçimlere devam edilecek.

Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi’nde üyelik görevine 20 Nisan 2012’de başladı ve üç kez başkanlık yaptı. İlk kez 10 Şubat 2015’te başkan seçilen Arslan, görev süresi dolmasının ardından 25 Ocak 2019’da ikinci kez başkan seçildi. Son olarak, 2 Şubat 2023’te yapılan seçimde üçüncü kez başkan seçildi. Bugünkü seçimle birlikte yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.

21 Mart’ta Yasaklar Devrede

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu