GündemEkonomiTeknolojiTürkiye Gündemi

Araç Şarj İstasyonları Balıkesir’e Geliyor! Bakan Duyurdu

Araç Şarj İstasyonları Balıkesir’e Geliyor! Bakan Duyurdu

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin otomobili Togg için ön siparişlerin bugünden itibaren alınmaya başlanacağını hatırlattı. Ayrıca “Bakanlığımızın destekleriyle kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma sunulması için de hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı” dedi.

 

1 51

81 ile yayılan araç şarj istasyonlarının sayısı artacak

Varank, elektrikli araçların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının başlattığı “Şarj İstasyonları Destek Programı” kapsamında firmaların yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

 

2 49

Şu anda Türkiye genelinde hizmet veren halka açık hızlı şarj istasyonu (DC) sayısının 500’ü, AC şarj ünitesi sayısının ise 2 bini aştığı bilgisini veren Varank, 81 ile yaygınlaşan şarj istasyonlarının, şehir merkezlerinin yanında araç trafiğinin yoğunlaştığı kara yollarında da hazır hale getirildiğini ifade etti.

 

Togg’da ön sipariş süreci bugün başlıyor

Varank, Togg’un yollardaki yerini almasıyla şarj istasyonu yatırımlarının daha da artmasını beklediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin otomobili Togg için ön siparişler bugünden itibaren alınmaya başlanacak. Bakanlığımızın destekleriyle kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma sunulması için de hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. 2023 sonuna kadar 2 binden fazlası yüksek hızlı olmak üzere, 5 binden fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini öngörüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan bu yüksek hızlı şarj istasyonlarıyla elektrikli araç kullanıcıları yollardaki kesintisiz seyrine devam edecek.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu