Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Korkunç Kaza ! Araç Sitenin Duvarında Asılı Kaldı

Balıkesir’de Korkunç Kaza ! Araç Sitenin Duvarında Asılı Kaldı. Balıkesir’in Erdek ilçesinde otomobil sitenin duvarını yıkarak asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken sitede oturan vatandaşlar büyük korku yaşadı.

 

Balikesirde Korkunc Kaza Arac Sitenin Duvarinda Asili Kaldi 1

Araç Kontrolden Çıktı

Balıkesir’de Korkunç Kaza ! Araç Sitenin Duvarında Asılı Kaldı. Bahar Ölçer yönetimindeki 16 BBD 20 plakalı otomobil Erdek-Ocaklar yol ayrımında kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarında bulunan sitenin duvarına çarptı.

 

Balikesirde Korkunc Kaza Arac Sitenin Duvarinda Asili Kaldi

Site Sakinleri Sokağa Fırladı

Çarpmanın etkisiyle duvarı yıkan araç asılı halde kaldı. Araç sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Gecenin sessizliğinde büyük bir gürültü duyan site sakinleri kendilerini sokağa attı. İha’nın edindiği bilgiye göre polis ekipleri kazayla ilgili rapor düzenledi. Duvarda asılı kalan araç çekici vasıtasıyla kaldırıldı.

 

Balikesirde Korkunc Kaza Arac Sitenin Duvarinda Asili Kaldi 2

 

Erdek Hakkında

Erdek; Marmara Bölgesinde, Marmara denizine doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’ndedir. Eski adı Arktonnesos’dur.  Kapıdağ Yarımadası ile kuzey ve batı çevresindeki Marmara, Paşalimanı, Türkeli(Avşa), Ekinlik Adalarından ve diğer küçük adalardan oluşmaktadır.

İlçeye bağlı  20 mahalle  bulunmaktadır. Bu mahallelerden Balıklı, Harmanlı, Paşalimanı, Poyrazlı ve Tuzla; Paşalimanı adasında yer almaktadır. Diğer mahalleler ise genel olarak Kapıdağ Yarımadasının etrafına dizilmiştir.
İlçe Merkezinde Alaaddin, Atatürk, Halitpaşa, Yalı, Zeytinli ve Sahil olmak üzere toplam 6 Mahalle bulunmaktadır.

İlçede genel olarak Akdeniz ve Karadeniz iklimi görülür. Coğrafi bölge olarak da bu iki iklim bölgesi arasında bir geçiş teşkil etmektedir. İlçe sınırları içinde her iki iklim tipinin özelliklerine ayrı ayrı bölgelerde rastlanmaktadır. Örneğin Küçükkuyu çevresinde yazları sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Buna karşılık İlçe merkezi ve çevresinde yazlar yine sıcak ve kurak geçer. Kışlar ise don yapmayacak kadar soğuk ve yağışlıdır.

Erdek Coğrafyası gereği Akdeniz iklimi özelliklerini taşıyan Erdek, kuzey rüzgârlarına kapalı oluşuna paralel şekilde ılıman bir iklime sahiptir. Ilıman iklim, ilçemiz açısından doğal bir klima niteliğindedir. Ayrıca dört mevsimin en güzel renklerini doğasında barındıran Erdek’te, yaz mevsiminde serinleten, kış mevsiminde ise üşütmeyen bu iklim yapısı, bitki örtüsüne de büyük bir çeşitlilik kazandırmıştır. Gerçekleştirilen araştırmalara göre Erdek’te, deniz suyu sıcaklık ortalaması Mayıs, Haziran aylarında 28 derece, Temmuz, Ağustos aylarında 33 derece, ayrıca Eylül, Ekim aylarında ise 30 derecedir. Yüzde 80′i ormanlarla kaplı bulunan Kapıdağ ise dünyada, oksijen oranı en yüksek yörelerden biridir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu