GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Askerlik ve Doğum Borçlanması

Askerlik ve Doğum Borçlanması ne kadar oldu? 2023 Emekli olmak isteyenleri için açıklama geldi…

 

Askerlik Ve Dogum Borclanmasi1

Asgari ücret 3. toplantının sonlanmasının ardından, temmuz asgari ücret zammı 2023 belli oldu. Öte yandan Asgari ücretle birlikte diğer ödemelerde de değişti. Bunlar arasında askerlik ve doğum borçlanması da merak edilen konular arasında yer aldı. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamada bulundu. Böylece asgari ücret Temmuz-Aralık 2023 dönemi için ara zamla birlikte 11 bin 402 lira oldu. Bununla beraber 8 bin 506 TL olan asgari ücrete yüzde 34 ara zam oldu.

İlgili Makaleler

Emekli olmak isteyenleri için açıklama geldi

Asgari ücrete ilişkin komisyon toplantıları tamamlandı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan temmuz asgari ücret ara zam oranını açıkladı. Ayrıca açıklamanın ardından tablolar belirlendi. Öte yandan Emekli olmak isteyen   ancak prim gün sayısı dolmayanların merakı giderilmiş oldu. Ayrıca tanınan  tutar da asgari ücret zammı kadar artacak.

Emekli olmak isteyenleri için açıklama geldi. Bununla beraber prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan tutar da belli oldu. Bununla birlikte askerlik ve doğum borçlanması tutarı  asgari ücret zammı kadar artacak. Ayrıca Mevcut durumda en düşük prim günlük 106,75 lira, en yüksek prim de 693,89 lira. Asgari ücrete yüzde 34,04 oranında zam gelmesinden dolayı en düşük prim günlük 143 lira, en yüksek de 730 oldu.

Haber Merkezi

Daha fazlası İçi Tıklayın

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu