GündemEğitimGörüntülü HaberlerSpor

‘AŞMAK İÇİN HAREKET’ ETTİLER

Balıkesir’de Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “Aşmak için hareket” programı düzenlendi

Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başladı. Beyazay Derneği Balıkesir Şuba Başkanı Ali Aysu’nun konuşması ile başlayan programda derneğin Genel Başkanı ve eski milletvekili olan görme engelli Lokman Ayva katılımcılara etkinlik hakkında bilgiler verdi.

‘ÖNÜZMÜDEKİ ENGELLERİ AŞMAMIZ GEREKİYOR’
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, toplum olarak engellerin aşılması gerektiğini ifade etti. Ayva, “Önümüzde ne engel varsa onları aşmamız lazım. Arkadaşlığımızın önünde hangi engeller varsa aşmamız gerekiyor. Dostluktaki, dayanışmadaki, tanışmadaki, yardımlaşmadaki engelleri aşmamız gerekiyor. Bunları nasıl aşacağız; Beraber olarak aşacağız. Omuz omuza vererek, birbirimizi anlayarak, birbirimizi keşfederek aşacağız. Biz aştıkça, sevgili gençler hayat o kadar güzel olacak ki, şu ankinden bin kat daha güzel bir hayat yaşayacağız. Çünkü dostlukların önündeki, yardımlaşma ve dayanışma önündeki engeller aşılırsa, yeteneklerimiz önünüzdeki engeller aşılırsa, biz, Türkiye ve Balıkesir olarak ortaya çıkacağız” şeklinde konuştu.

Ayva konuşması ardından Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından Fransa’da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan sporcular Muhsine Gezer (14) ve Sevim Demircan’ı (18) tebrik ederek katılımcılara tanıttı. Ayva daha sonra Vali Yazıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

VALİ YAZICI:”HERKESİN ŞAMPİYON OLMASI GEREKMİYOR”
Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Vali Ersin Yazıcı’da birer konuşma yaparak, birlikteliğin önemine değindiler. Projeyi en iyi şekilde tamamlamak istediklerini söyleyen Vali Yazıcı, “Annelerimize özellikle teşekkürür etmek istiyorum. O güzel çocuklarımızı bu proje içinde tutanlar onlar. Sizin sıkıntı ve zahmetlerinizi biliyoruz. Babalardan çok annelerin bu kardeşlerimizle vakit geçirdiğini, onların dertleriyle daha çok dertlendiğini ve sonuçta da daha çok üzüldüklerini görüyoruz. Ama sevgili anneler şunu belirtmek isterim ki çocuklarımızı bu tür aktivitelerin içinde tutabilirsek, onların sevinçlerini ve mutluluklarını kat ve kat arttırırız. Herkesin şampiyon olması gerekmiyor. Kazanma hırsı, mücadele, birlikte olma ve başarmanın verdiği mutluluğu çocuklarımızdan esirgemeyin” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kaleye geçen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya şut çektiler. Protokol üyeleri daha sonra özel sporcular ile birlikte etkinliklere katılarak spor yaptılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu