GündemTürkiye Gündemi

Ayı Ailesi Otomobilin Önünü Kesti

Ayı Ailesi Otomobilin Önünü Kesti. Bursa’nın ünlü Uludağ Dağ Yolu, doğal güzellikleriyle bilinirken, son zamanlarda burada yaşayan bir ayı ve yavruları ilginç olaylara sebep oluyor.

Ayı Ailesi Otomobilin Önünü Kesti

 

Ayı Ailesi Otomobilin Önünü Kesti. Uludağ’da yaşayan ayı ailesi, karnı acıktığında ailesiyle birlikte ormandan Sarıalan’daki yerleşim yerine geldi. Çöpleri karıştırmaya başlamıştı.

 

Ayi Ailesi Otomobilin Onunu Kesti 2

 

Meraklarına Yenik Düştüler

Bursa’da dağ yolunda ailesiyle ilerleyen bir otomobil sürücüsü Sarıalan’da cadde üzerinde çöpleri karıştıran ayı ve yavrularını görünce merak edip frene bastı. Anne ayı ve yavruları durumu fark edip kendilerini izleyen otomobildekilerin yanına geldi. İHA’nın edindiği bilgiye göre anne ayı otomobilin önünü kesip kaputa yaslandı. Korku dolu anlar yaşayan araç sürücüsü, ayının kaputtan çekilmesiyle hemen gaza yüklenerek bölgeden uzaklaştı. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

 

Ayi Ailesi Otomobilin Onunu Kesti 3

 

Gelenek Haline Geldi

Ormanda yaşayan ayı ve yavrularının gece geç saatlerde yerleşim birimindeki çöpleri karıştırmak için Sarıalan’a geldi. Çok sayıda kişinin de onları izlemek için araçlarıyla zaman zaman bu civarda bekliyor.

Bursa Hakkında

Bursa, Bursa ilinin kent merkezi, Türkiye’nin büyük metropol kentlerinden ve en çok nüfusa sahip 4. şehridir. Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Ayrıca Bursa’da en çok Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemine ait tarihî eserlerin bulunmasının sebebi ise, Bursa’nın Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olmasıdır. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar. Ayrıca Bursa Marmara bölgesinin İstanbul’dan sonra gelen ikinci büyük şehridir. Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerindendir. Şehir İstanbul’dan sonra en büyük ikinci ihracatı gerçekleştirmektedir. Şehrin futbol takımı Bursaspor 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig şampiyonudur.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu