Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Kültürel Mirasını Koruma Mücadelesi Devam Ediyor

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, Ayvalık'ın kültürel ve doğal mirasının korunması adına yürütülen mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ayvalık Kültürel Mirasını Koruma Mücadelesi Devam Ediyor

Ayvalik Kulturel Mirasini Koruma Mucadelesi Devam Ediyor 1
Ayvalık Kültürel Mirasını Koruma Mücadelesi Devam Ediyor

Mirasın Korunmasına Vurgu Yaptı

Betül Dikici, Ayvalık’ın dünyanın gözbebeği olan kültürel ve doğal mirasının kaderini belirleyecek bir sürecin yaşandığını belirtti. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde 2017 yılından beri yer alan Ayvalık’ın mirasının korunması için hukuki ve sivil örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

Hukuka Aykırı Yapılaşma İle Mücadele

Dikici, Ayvalık Koruma Girişimi’nin dayanışmasıyla Tavuk Adası’ndaki hukuka aykırı yapılaşmaya karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Ayvalık Belediyesi’ne karşı açılan davanın duruşmasının bugün yapıldığını ve kararın yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

Ortak Gelecek İçin Mücadele

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın betonlaşmasını önlemek için sürdürülen mücadelenin bilim insanları, mimarlar, şehir plancıları, hukukçular ve en önemlisi Ayvalık halkının dayanışmasıyla gerçekleştiğini vurguladı. Dikici, Ayvalık’ta yaşayanların ortak geleceğine sahip çıkmak için verdikleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Ayvalik Kulturel Mirasini Koruma Mucadelesi Devam Ediyor 2
Ayvalık Kültürel Mirasını Koruma Mücadelesi Devam Ediyor

Mahkeme Ret Kararı Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na karşı açılan davalarda da Ayvalık’ın korunması için mücadele ettiklerini belirten Dikici, Tavuk Adası Aya Yanni Manastırı’nın restorasyonuyla ilgili kararın iptali istemiyle açılan davada mahkemenin ret kararı verdiğini ve istinaf aşamasında olduklarını aktardı.

Mücadele Devam Edecek

Dikici, Ayvalık için açılan kent hakkı mücadelesinin Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Girişimi ve paydaşları ile halkın dayanışmasıyla devam edeceğini vurgulayarak, mücadeleye destek veren herkese teşekkür etti. Son olarak, Tavuk Adası’nın kırmızı çizgileri arasında olduğunu ve bu mirası korumak için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Haber: Bülten

Balıkesir Tarihi Mirasına Sahip Çıkıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu