GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

AYVALIK’TA ZEYTİN HASADI BAŞLIYOR

14. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’nin, 26-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Ayvalık’ta gerçekleştirilen Zeytin Hasat Günleri, yurtiçi ve yurtdışından her yıl yüzlerce misafiri konuk ediyor.

Bu yıl zeytin hasat günlerine erken başladıklarını belirten Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, bu yıl Zeytin Hasat Günleri ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti. Bu yılki etkinliklerin temasının “zeytinyağı sağlıktır” olacağını söyleyen Büyükçıvgın, “Etkinliklerimiz kapsamında, kültürel ve sanatsal faaliyetler de yer alacak. Sokak sanatçılarının gösterimleri, konserler ve sektörel panellerin de olacağı etkinliklerimizde bugüne kadar hiç olmamış sürprizlerimiz de olacak.” dedi.

Etkinliğin ilçeye bağlı Mutluköy kırsal mahallesindeki Nostalji Tesisleri’nde gerçekleşeceğini kaydeden Büyükçıvgın, şunları söyledi: “Bu yıl hasat şenliklerimizin uluslararası boyutu da sürecek. Bu kapsamda, yurt dışından gelecek konuklarımız ve konuşmacılarımız da olacak. Bunun yanı sıra da zeytin sektörünün ulusal temsilcileriyle ekonomi yazarları ve gazeteciler de konuklarımız arasında bulunacak. Gurme dünyasının tanınmış mutfak şeflerinin de katılacağı etkinliklerimiz, üreticilerimiz ile sanayicilerimizi de bir araya getirecek.”

GENÇER ‘’ZEYTİN KOKULU AYVALIK’’

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Ayvalık’ta 14. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ni gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ‘’Tabiat harikalarına ev sahipliği yapan Ayvalık ilçemizde yetişen zeytinlerin lezzetleri ün salmış durumda. Bu yıl 14.’sün düzenleyeceğimiz Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ne herkesi bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu