GündemEkonomiİlçe Haberleri

BAHÇAVAN “OSB’DE İHALE TAMAM”

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan OSB Hayalim diyerek başlattığı girişimlerin ve çalışmaların tohumlarını atmaya başladı. İlçede dün OSB elektrik nakil ve alçak gerilim hattı ihaleside tamamlandı. İhalede en uygun teklifi Akan Nebati Yağ Sanayi Ihracat ve Ticaret A.Ş %31.89 kırımla verdi ve ihaleyi kazanan firma oldu.

Dursunbey Belediye Başkanlığı döneminde Başkan Ramazan Bahçavan “Önemli olan Dursunbeyli ve ilçem bu hizmetlerden kazançlı çıksın. Rahat ve huzurlu yaşasın. Hizmeti doya doya tatsın.”düşüncesinden hareketle çalışmaları yürüttüklerini söyledi. İlçenin makûs talihini kırma adına önemli projelere imza attıklarını belirtti.

ADIM ADIM HEDEFE DOĞRU

İlçede teşvikleri ve avantajları ile yatırımcıların ilgisini çeken Dursunbey Organize Sanayi Bölgesine, olan talepler sevindirici olarak nitelendiriliyor. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçedeki OSB’nin lojistik avantajlarının kaçırılmaz bir fırsat olacağının altını çizerek ilçede OSB çin yapılan enerji nakil ve çekim hattı ihalesinin de gerçekleştirildiğini söyledi.

Dursunbey’de Haziran 2018’de altyapısı gerçekleştirilen OSB elektrik nakil ve alçak gerilim hattı ihalesi dün yapıldı. Enerji nakil hattından Trafo merkezine kadar olan 13 kilometrelik hattın direkleri, telleri ve içerideki trafo sistemi dağıtım sistemi ile ilgili ihale tamamlandı. Bu ihaleye sevindirici olan 10 firmanın girmiş olması 3’ü yetersizlikler nedeni ile elendi. Diğer 7 firma ile çekişmeli bir ihale oldu. Yüzde 17 ile 31.89 arasında kırımlarla ihale gerçekleşti. İşin keşif bedeli 2019 birim fiyatları ile 10milyon 378bin liraydı. Akan Nebati Yağ İnşaat Taahhüt ve Sanayi Anonim şirketi yüzde 31.89 ile en yüksek ıskontoyu verdi. En düşük teklifi vermiş oldu tabiki şuanda değerlendirmesi de yapıldı. İmzaların atıldığı güvenlik soruşturmaları da tamamlanınca çalışmalarımız başlayacak. Sonuç olarak, Organize Sanayi Bölgemizin Elektrik nakil hattı ve alçak gerilim-yüksek gerilim hattı ihalesi Bakanlığımızda gerçekleşti. 10 firmanın katıldığı ihalemizde Akan Nebati Yağ Sanayi Ihracat ve Ticaret A.Ş %31.89 kırım ile ihaleyi kazanan firma oldu. Emin adımlarla sona yaklaştığımız OSB’mizin bu ihalesi İlçemize ve Balıkesir’imize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu