GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Bakan Derya Yanık Açıkladı ‘’42 Bin Görme Engelliye Evde Bakım Yardımı’’

Bakan Derya Yanık Açıkladı ‘’42 Bin Görme Engelliye Evde Bakım Yardımı’’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleşti. Aralık itibarıyla bu yardımdan 42.232 görme engelli birey yararlandı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’de görme engellilerin herkesle eşit hak ve olanaklara sahip olması, toplumla kaynaşması ve günlük yaşamlarını sürdürürken bağımsız ve özgür olabilecekleri koşullara sahip olabilmeleri hedefleniyor.

Bu kapsamda Bakanlıkça görme engelli bireylerin kimseye muhtaç olmadan toplum içinde bağımsız yaşayabilmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak için İstanbul ve Ankara’da Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ile Yenimahalle Görme Engelliler Merkezi Müdürlüğünde 15 yaş ve üzerine yönelik 5-5,5 aylık dönemsel sürelerle karma eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

 

2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödendi

Bakanlık tarafından bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla Evde Bakım Yardımı da veriliyor. Evde bakım yardımından Sağlık Kurulu Raporlarına göre “ağır engelli” ya da “tam bağımlı” yetişkinler ile Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporunda (ÇÖZGER) “çok ileri düzeyde özel koşul gereksinimi”, “Belirgin Özel Gereksinim Var” (ÖGV), “özel koşul gereksinimi” ibareleri bulunan çocuklar, hane içinde kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte iki oranının altında ise yararlanabiliyor.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu