GündemEğitimTürkiye Gündemi

Bakan Özer: “En büyük zenginliğimiz öğretmenlerimiz”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremzede öğretmenlerle iftarda buluştu.

Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesindeki düzenlenen iftar programına Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve depremzede öğretmenler katıldı.

İşte Bakan Özer’in konuşmasının alt başlıkları şöyle;
“6 Şubat sabahı yeni eğitim öğretim dönemine uyanmayı beklerken çok büyük bir depreme uyandık 50 binin üzerinde canımızın acısına uyandık” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Vatandaşımızın yaralarını sarmak, derdini iyileştirmek, derdiyle hemhal olmak için o sabahın ilk saatlerinde Türkiye’nin her noktasından öğretmenlerimiz harekete geçti.

‘’Bakanlığımız tüm ekibiyle birlikte bakan yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, diğer illerdeki il müdürleri sahaya geldiler. 5 binin üzerinde MEB AKUB ekipleri sahaya geldi, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi’’.

‘’Tüm illerimiz bölgedeki okullarımızla, illerimiz, ilçelerimizle eşleşerek bu travmanın hızlı bir şekilde atlatılması, acıların, yaraların sarılması için büyük efor ve çaba sarf ettiler. Günlük 2 milyon sıcak yemek kapasitesine ulaştı bizim okullarımız. Sadece depremden etkilenen o vatandaşlarımızın sıcak yemek ihtiyacını karşılayabilmek için günde 1,8 milyon sıcak ekmek üretebilir hale geldi” dedi.

 

iha

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu