Gündem

Bakan Tunç’tan Eylem Tok ve Oğlu İçin Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan kaza ile ilgili olarak yeni gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Tunç, 17 yaşındaki T.C'nin karıştığı bu olayla ilgili olarak Eylem Tok ve oğlu için başlatılan sürecin devam ettiğini duyurdu.

Bakan Tunç’tan Eylem Tok ve Oğlu İçin Açıklama

Bakanliktan Eylem Tok Ve Oglu Icin Aciklama 1
Bakan Tunç’Ta Eylem Tok Ve Oğlu İçin Açıklama

Talepname 1 Hafta-10 Gün İçinde ABD’ye İletilecek

Bakan Tunç, tarafından yapılan açıklamada, Eylem Tok ve oğlu için sürecin ilerlediği ve iade talepnamesinin 1 hafta ila 10 gün içinde ABD’ye iletilmesinin planlandığı belirtildi. Bu süreçte Türkiye’nin, ABD yetkilileriyle iletişim halinde olduğu vurgulandı.

İadeler İçin Hem Diplomatik Yollar Hem de Interpol Kullanılıyor

Eyüpsultan’daki kazanın ardından kaçan T.C. ve annesi Eylem Tok’un iadesi için Adalet Bakanlığı’nın çeşitli yolları kullandığı ifade edildi. Hem diplomatik kanallar aracılığıyla hem de Interpol üzerinden Türkiye’nin ABD makamlarıyla temas kurduğu ve şüphelilerin iadesini talep ettiği belirtildi.

Ne Olmuştu?

Eyüpsultan’da yaşanan kaza, seyir halindeki 3 ATV aracından birinin arızalanmasıyla başlamıştı. Arızalı araç yol kenarına çekilirken, diğer araçlardan biri bu araçlara çarpmış ve sonucunda Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda, kaza esnasında olay yerinden kaçan sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok’un Mısır ve ardından ABD’ye gittikleri tespit edilmişti.

Soruşturma ve Yakalama Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu süreçte Türkiye, Mısır ve ABD ile iş birliği yaparak şüphelilerin iadesini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Adalet Bakanı Tunç’un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mısır Interpolü tarafından şüphelilerin Mısır’dan ABD’ye gittiklerinin bildirilmesi üzerine, gerekli belgelerin hem diplomatik kanallar aracılığıyla hem de Interpol üzerinden ABD yetkililerine iletilmiş olduğunu ifade etmişti.

Haber: Bülten

Erdek’te Çift Taraflı Trafik Kazası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu