Gündemİlçe HaberleriSiyaset

BALIBEK ‘’ALTIEYLÜL’Ü YÖNETMEYE TALİBİZ’’

Gazeteci Esin Balıbek, CHP Balıkesir İl Başkanlığında yaptığı toplantıda, CHP Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Balıbek, ‘’CHP Bayrağını Altıeylül Belediyesi’nde dalgalandıracağız’’ dedi.

Babası Gazeteci Ekrem Balıbek’in destek ve teşvikleri ile bu yola çıktığından bahseden Esin Balıbek CHP Balıkesir İl Binasında yaptığı toplantıda şu ifadelere yer verdi; ‘’ Babam Ekrem Balıbek bize onurlu bir geçmiş, saygın bir soyadı ve mücadeleci bir kişilik bırakırken bir de isteği vardı. Beni karşısına alıp şöyle derdi; ‘’Birinci görevimiz Ataütürk’ün emanetine sahip çıkmaktır. Bunun için başta vatanımız olmak üzere doğup büyüdüğümüz kente de borcumuz var. Sende bir ışık görüyorum. Benim başaramadığımı sen başarabilirsin. Balıkesir’imize Belediye Başkanı olarak hizmet edebilirsin’ derdi. Söz veriyorum. Sevgili Babacığım!… Eğer partimiz bana bu onurlu görevi verirse, bütün gücümle çalışacağım. 31 Mart 2019’da CHP Bayrağını Altıeylül Belediyesi’nde dalgalandıracağız. Dünya nüfusuna göre kadın ve erkek sayısı eşit ama siyasette ve yönetimde aynı eşitlik olmadığını görüyor, kadına dokunmadan, kadının desteğini almadan kazanamayacağımızı hepimiz biliyoruz’’

‘’YETKİ SİZDEN BAŞARMAK BİZDEN’’

Seçim vaatleri arasında her yıl 20 başarılı öğrenciye yurtdışı eğitim imkanı sunacaklarını söyleyen Balıbek, ‘’Karın tokluğuna taşeronda çalışan, soğuktan titreyerek kömür torbası bekleyen, koca şiddetinden, tacizden ve tecavüzden sığınacak yerleri olmayan kimsesiz kadınların kimsesi olmak için adayım. İşsiz gençlerimizi iş sahibi yapmak, başarılı öğrencilerimizden ilk yıl için en az 20 öğrencimize her yıl yurtdışında eğitim görmelerini sağlamak için adayım. Yetki sizden, başarmak bizden’’ ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKENLER…

*CHP Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı olan Esin Balıbek, gelen misafirleri kapıda karşıladı.
*Toplantıda önceki dönem İl Başkanı Ender Biçki de yer aldı.
*CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Balıbek’in aday adaylığını açıklamasının ardından ilk tebrik eden kişi oldu.
*Esin Balıbek’i destekleyenler arasında kadınların sayısının yüksek olması dikkat çekti.
* Gazeteci Ekrem Balıbek’in kızı Esin Balıbek, babasının ona sözlerini aktarırken gözyaşlarını tutamadı.
* Ön seçim koşulu aramadığını söyleyen Balıbek, partinin takdir ettiği şekilde aday olacağını dile getirdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu