GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir ADD Çanakkale Şehitlerini Andı

 Balıkesir ADD Çanakkale Şehitlerini Andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bir mesaj yayımladı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

ADD Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş Çanakkale şehitlerini andığı bir mesaj yayımladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde yayımlanan mesajda Güneş 106 yıl önce Türk askerlerinin Çanakkale’de unutulmaz bir bağımsızlık mücadelesi. Güneş Çanakkale Zaferi Kurtuluş Savaş’ının önsözü olduğunu söyledi.  Ayrıca Güneş Çanakkale Zaferi için “ Laik ,demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel taşıdır. “dedi. Ayrıca Turan Güneş mesajında şunları kaydetti:

 “TÜRK ASKERİ ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPMIŞTIR”

“Göğüs göğüse, süngü süngüye dövüşen, on metre ilerisinde şehit olan arkadaşının mevziisini birkaç dakika içinde şehit olacağını bile bile dolduran  kahraman Türk askeri, gökten yağmur gibi yağan bombalara rağmen geri adım atmamış ve Çanakkale’yi geçilmez yapmıştır. Bu savaş hiçbir gücün Türk Ulus’unu bağımsızlığından ve vatanından mahrum edemeyeceğinin en büyük kanıtı olmuştur.  Mustafa Kemal Atatürk’ün orda oluşu, Çanakkale savaşlarının kaderini değiştirmiş ve ayrıca emperyalist güçlerin tüm planlarını bozmuştur. Onun orda yazdığı kahramanlık destanı Ulusun güvenini kazanmasını sağlamış, güven duyulan bu liderlik yanında ayrıca Türk halkını birleştirmiştir. ”

 “YARIM KALAN GAYELERİNİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORLAR ”

Güneş  “emperyalist güçler ” den bahsettiği mesajında bu güçlerin Çanakkale Zaferi’nde çeşitli amaçlarının yarım kaldığını söyledi.Güneş mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Bu gün Büyük Ortadoğo Projesi (BOP) ile, o gün yarım kalan amaçlarını tamamlama gayelerini sürdürmektedirler. Toplumun birlik ve beraberliğini bozacak ne varsa hepsinin içindeler: Etnik kimliklerle vatandaşlarımızın bölünmesine çalışılması, inanç temelinde farklı tarikat ve cemaatlerin diğerlerine karşı düşmanlaştırılması, siyasi kimliklerinden dolayı insanların birbirinden nefret eder hale getirilmesi; ancak hep bu gaye içindir.

 “SESSİZ KALINACAĞINI SANANLAR ÇOK YANILIYOR ”

Silahla ele geçiremedikleri ekonomik kaynaklarımızı çeşitli siyasi oyunlarla ele geçirme çabaları ,milletin fakrı zaruret içinde bırakılması hep bu gaye içindir.Bu gün bu gayeyi görmeyerek gaflet içinde olanlar ve kendi siyasi ütopyaları için görmezden gelenler bilsin ki Çanakkale şehitlerinin elleri yakalarındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini canlarıyla, kanlarıyla yazanların torunlarının, o tarihin siyasi çıkarlar uğruna yok edilmesine sessiz kalacağını sananlar ayrıca çok yanılıyorlar. ”

“BAYRAĞI DAİMA YIKARDA TUTACAĞIZ ”

Turan Güneş , “Atatürkçü Düşünce Derneği;  emperyalizmin her türlü tehdidi ile ,içerdeki gafil ve aymazlarla ,Türk Ulusu’nun onurlu mücadelesini sürdürmekten bir an bile geri durmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ve azimle yürüyeceğiz. Çanakkale savaşında düşmana teslim edilmeyen bayrağı sımsıkı ve daima yukarda tutacağız. Çanakkale şehitlerimizin ve vatan uğruna toprağa düşmüş  tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin aziz hatıralarını asla unutmayacağız, ayrıca onların emaneti bu kutsal vatanı sonsuza kadar yaşatacağız”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu