Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Akademik Odası’ndan Can Atalay Kararına Eleştiri

Balıkesir Akademik Odalar Birliği, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay'a yönelik Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararını sert bir dille eleştirdi. 

Balıkesir Akademik Odası’ndan Can Atay Kararına Eleştiri

Can Atalay Karari Resmi Gazetede 1
Balıkesir Akademik Odası’Ndan Can Atalay Kararına Eleştiri

“Demokrasi ve hukukun temel ilkeleri çiğnendi”

Anayasa Mahkemesi’nin, Can Atalay’ın başvurusu üzerine verdiği “hak ihlali” kararının gerekçesini Resmi Gazete’de yayımlandı. Bunun üzerine Balıkesir Akademik Odalar Birliği basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında alınan bu kararın yargı, yürütme ve yasama organları açısından bağlayıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bu karara uymama kararıyla, demokrasi ve hukukun temel ilkelerinin çiğnendiğini belirtti.

“Bu karar kabul edilemez”

Balıkesir Akademik Odalar Birliği açıklamasında, Yargıtay’ın kararının sadece hukuki değil, aynı zamanda siyasi bir karar olduğunu ve bu tür müdahalelerin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu kararın ülkede “Hukukun üstünlüğü” ilkesinin fiilen ortadan kalktığının bir göstergesi olduğunu savundu.

Can Atalay Çağırısı

Açıklamada, Yargıtay’ın kararının Anayasa ihlali olduğu ve ülkede hukukun üstünlüğünün sağlanması için demokratik kitle örgütleri ve yurttaşların seslerini yükseltmeleri gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, Can Atalay’ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak, Anayasa Mahkemesi’nin kararının acilen uygulanması gerektiği belirtildi.

Haber Merkezi

Can Atalay Kararı Resmi Gazete’de

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu