GündemKöşe Yazıları

Balıkesir Bir Ritim Tutturdu

Balıkesir Bir Ritim Tutturdu

 

110 ülkede 7 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak 3 Ekim Dünya Habitat Günü; New York, Şangay, Londra, Dubai, Brüksel ve Washington DC gibi birçok şehrin ardından “Kimse Geride Kalmasın” teması ile Balıkesir’de düzenleniyor.

Habitat Günü’nün Balıkesir’de düzenlenecek olması Balıkesir’in tanıtımı büyük öneme sahip.Şehirlinin bu programa bakış açısı ve programı sahiplenmesi demek aynı zamanda nokta atışla şehri sahiplenmesi olacak. Biliyoruz ki Balıkesir birliktelik reflekslerinin çok çabuk bozulma meyilli hareketlenmeleri var. Şuan şehir bir ritm tutturdu ancak siyasi açıdan bakıldığında güzel olan işlere bile farklı söylemlerle karşı çıkanlar olabiliyor. Siyasetin doğası gereği bu normal ancak şehir adına üzücü oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Kimse Geride Kalmasın” temasıyla gerçekleştirilecek “Dünya Habitat Günü” bugün. Avluda yapılacak bir programla başlamış oldu programın çıktısı ne olacak bakalım.Şehir oldukça hareketli bir yandan Bakanlar diğer yandan 8 Ekim’de gelecek olan Cumhurbaşkanına odaklı  bir hazırlık söz konusu. Bugünler sağlıkla atlatılsın diyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu