Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Edremit’te Minareyi Yıktılar!

Balıkesir Edremit’te Minareyi Yıktılar! Define Aradılar

Minare Taşları Ve Arapça Yazılar Kayıp! Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan bugün bir basın toplantısı yaptı. Toplantı, gazetecilerin soruları Başkan Arslan’ın yanıtlarıyla oldukça dikkat çekti. Arslan, “Herhalde yıkıp define aradılar. Ancak, konuyu encümene taşıyoruz ceza alacaklar” dedi.

 

Balikesir Edremitte Minareyi Yiktilar Define Aradilar 01

“İmamoğlu’nun Yıkımla  Alakası Yok”

Başkan Arslan, Kavurmacılar mevkiinde Belediye’nin imar durumunda korunma kararı bulunan minarenin yıkılışıyla ilgili konuştu. Ayrıca, “Gündemde olup, konuşulduğu gibi Ne Belediye’nin, nede Hasan İmamoğlu’nun bu minarenin yıkımıyla hiçbir ilgi ve alakası yok” dedi.

“Kimin Dahili Varsa Gereği Yapılsın!”

Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, “Burada suç ve günah kimde biliyor musunuz? Buraya cami yapıyorsunuz tamam ama cami alanı dışındaki bu minareyi nasıl yıkıyorsunuz?  Diye sordu. Bu insanlık suçudur diyen Arslan, “ Kimin dahili varsa olayda gereği yapılsın! Bizim ruhsat verdiğimiz bu alanın dışındaki bu minareyi niye yıkıyorsun!” diyerek encümende ceza vereceklerini söyledi.

Balikesir Edremitte Minareyi Yiktilar Define Aradilar 02

“Bu Cami Biraz Zor Yapılır!”

Camiyi yapan firma cami inşaatını sürdürüyor. Başkan Arslan, konuyla ilgili, İmar planında cami var bunun dışında bir başka şey olmasının mümkün olmadığını söylüyor. Ancak, konuşmasında, bu cami biraz zor yapılır. Diye de ekliyor. Başkan Arslan, Burada bir katliam, bir suç var. Encümene suç duyurusunda bulunacaklarını belirtiyor.

 

“Verdiğimiz Ruhsatta Minare Yok!”

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir firma minare yıktı. Konuya ilişkin Arslan, “Hepimizi derinden üzen minarenin yıkılışı ile ilgili bir gündem var” dedi. Arslan, “Edremit Müftülüğü bir protokol düzenleyerek taşeron firmaya cami yapımı için vermiş. Belediye tarafından 11.04.2023 te belediyemiz cami ruhsatı vermiş. Caminin projesi bizde. Bizdeki cami için verilen projede minare yok. Verdiğimiz ruhsatta da minare yok. Dolayısıyla minare yapamazlar” dedi.

Ne Olmuştu?

Kavurmacılar mevkiinde cami yapılması için, Edremit Müftülüğü bir protokol yaptı. Protokol’e göre Çakır Organik Ürünler A.Ş firması ile anlaştı. Cami yapımı için çalışma böylelikle başlamış oldu. Ancak, imar dışında kalan ve yol üzerinde bulunan camisiz bir minarede vardı. Mülkiyeti kamuya ait bu minarenin sabah ezanı saatlerinde apartopar yıkımı gündem oldu. Minarenin eski yıllarda yapılmış olmasıyla birlikte, yıkımı tepki topladı. Dahası, minarenin ne taşları nede üzerinde bulunan Arapça yazıların akıbetinin bilinmemesi tepkiyi daha da arttırdı. Ayrıca yeni yapılması planlanan camiye belediye minare ruhsatı vermedi. Yapamazlar ruhsatta yok dedi. İşte, bu nedenle gündem olan minare yıkımı hakkında, Başkan Selman Hasan Arslan bir açıklama yaptı.

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu