Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Emniyeti Deprem Etkili Suçu Ortaya Çıkardı

Depremde Hasar Gören otomobillerin Balıkesir’deki Akıbeti oldukça dikkat çekti. Balıkesir Emniyeti Kahramanmaraş depremiyle birlikte yaşanan bir usulsüzlüğü ortaya çıkardı. 9 Araca el kondu.20 araç muhafaza altına alınırken konuyla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Balıkesir Emniyeti Deprem Etkili Suçu Ortaya Çıkardı

Balikesir Emniyeti Deprem Etkili Sucu Ortaya Cikardi 1
Balıkesir Emniyeti Deprem Etkili Suçu Ortaya Çıkardı

Ağır Hasarlı Satış

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bir şirkete tescil ettirilip satışının yapılmasıyla ortaya çıkan tablo, Balıkesir’deki otomotiv sektöründe şaşkınlık yarattı. Depremde hasar gören otomobiller arasında 9 araç Edremitli bir şirkete tescil ettirildi ve satılı yapıldı. Kahramanmaraş Merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen Depremde hasar gören binlerce otomobilin ağır hasarlı olarak satışının yapıldığı tespit edildi. Satışı yapılan araçların usulüne uygun tamiri yapılmadan change yapılabileceğini değerlendiren Emniyet’in araştırması suçun aydınlığa çıkmasına neden oldu.

Önce Tescil Ardından Satış Yaptılar

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğince konuyla ilgili yapılan detaylı araştırmalar neticesinde; Hatay ve Kahramanmaraş illerinde deprem altında kalan araçlardan 9 adet aracın Edremit ilçesinde faaliyet gösteren bir şirkette tescil yapılıp, başka şahıslara satışlarının yapıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli arama ve el koyma kararı aldı.

9 Araç Yakalandı Motor ve Şasi Numaraları Tutmadı!

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı olarak, change olduğu değerlendirilen 9 aracı yakaladı. Yakalanan araçlarda yapılan ön incelemede 9 aracında motor ve şasi numaralarının uyuşmadığı tespit edildi. Ayrıca iş yerinde yapılan aramada halen change işlemi yapılmakta olan (suçüstü) 1 aracın daha bulunduğu tespit edilerek araca el kondu. Bahse konu muhafaza altına alınan 20 araç Bursa Bölge Kriminal Polis Laboratuvarlarında gerekli incelemeleri yapıldı ve, inceleme sonrası araçların tamamının change araç olduğu anlaşıldı. Change yapılan araçlardan; 2 Aracın Yurtdışı aracı, 1 Aracın Çalıntı araç, 7 Aracın Hacizli-Yakalamalı araç olduğu tespit edildi.

4 Gözaltı 1Tutuklama 1Firari Var

Konuyla ilgili olarak 7 şüpheli şahsın olayla bağlantısı olduğu tespit edildi.6 Şüpheli yakalandı. 4 şüpheli E.P, A.Y,D.S,F.G ifade sonrası serbest bırakıldı. Şüpheli kadın A.Ç adli kontrol şartıyla serbest kalırken T.Z ise tutuklanarak Burhaniye T tipi cezaevine gönderildi. Aranan T.A’yı arama çalışması sürüyor.

Haber: Bülten

Balıkesir Emniyeti Deprem Etkili Suçu Ortaya Çıkardı

Emniyetten Uyuşturucu İle Mücadelede 3 Gözaltı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu