Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir İki Hırsız Yakaladı

Balıkesir iki hırsız yakaladı. Edremit ilçesinde meydana gelen çeşitli hırsızlık olaylarına karışan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balıkesir iki hırsız yakaladı. Edinilen bilgiye göre, Akçay Mahallesi’ndeki bir marketin kasasından bin 500 lira çaldığı belirlenen Mehmet Ö. ve Tuzcumurat Mahallesi’nde motosiklet hırsızlığı şüphelisi Furkan K., Edremit ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin araştırmaları sonuncunda yakalanarak gözaltına alındı. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Ardından ekipler her iki hırsızlık şüphelisini de adliyeye sevk etti.

Şüpheliler Mehmet Ö. (18) ile Furkan K. (20), çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme suçluları tutukladı. Ekipler  Burhaniye Cezaevine götürdü.

 

Di

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları ile öne çıkar. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion’dur. Ayrıca MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş bir şehir. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramıştır. Ayrıca harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu