Balıkesir Son Dakika HaberleriSiyaset

Balıkesir İl Başkanı Yörük: ‘Savaş Suçu İşlendi!’

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İsrail'in Gazze El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısını kınadı.

Balıkesir İl Başkanı Yörük: ‘Savaş Suçu İşlendi!’

Balikesir Il Baskani Yoruk Savas Sucu Islendi 1
Balıkesir İl Başkanı Yörük: ‘Savaş Suçu İşlendi!’

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayan bir basın açıklaması yaptı. Yörük, İsrail’in masum sivillerin canına kast edildiğini söyledi. Ayrıca bu acımasız saldırıyı sert bir dille eleştirdi.

Yörük, açıklamasında şunları söyledi:

“Maalesef dün gece İsrail’in vicdanları yaralayan, masum insanların canına kast eden orantısız güç kullanımı, yüzlerce masum insanın canına kıyan bir katliama dönüşmüştür.”

“Can kurtaran kurum olan hastanelere dokunulamaz!”

Yörük, savaşın bile belirli hukuki kurallara ve kurallara tabi olduğunu hatırlatarak devam etti:

“Savaşın bile bir hukuku, kuralları, kaideleri vardır. Masumun canına kıyılmaz, savaşta hayati öneme haiz, can kurtaran kurum olan hastanelere dokunulamaz! Lakin dün gece İsrail, Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırarak, yüzlerce masum insana, sağlık çalışanlarına kıymış, insanlığı ve vicdanı katletmiştir.

“Bu katliam, bir savaş suçudur!”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurttan Sulh, Cihanda Sulh” ilkesine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Ata’mızın yurtta sulh cihanda sulh ilkesini, diplomaside şiar edinmiş olan biz İYİ’ler hep birlikte haykırıyoruz. Bu katliam, menfur bir saldırı diye nitelenip vicdanları sağır edecek kahredici sessizliğe gömülüp gitmeyecek! Bu katliam, bir savaş suçudur! Bu katliam, sadece Filistinlilere değil, insanlığa karşı işlenmiştir.”

Yörük, son olarak şunları ekledi:

“Bu nedenle İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı olarak beklentimiz, öncelikle bu katliama bir dur diyecek girişimlerde bulunulması, akabinde de tüm insanlığın vicdani kanaatinin vuku bulması için bu katliamın sorumlularının, uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasının sağlanmasıdır… İYİ Parti olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da mazlumun yanında, zalimin karşısında olacağız. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Elbet güneş hak için, haklı için doğacaktır.” dedi.

Haber: Elif Şahin // Balıkesir İl Başkanı Yörük: ‘Savaş Suçu İşlendi!’

İsrail hastaneye saldırdı en az 500 kişi öldü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu