Gündem

Balıkesir Şehir Vizyonunu Güçlendiriyor

Balıkesir Kent Konseyi: Kentin Birlik Bilinci ve Sürdürülebilir Kalkınma Çalışmaları

Balıkesir Şehir Vizyonunu Güçlendiriyor

Balıkesir Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ailesiyle birlikte katıldığı toplantıda Kent Konseyi üyelerine gönüllü çalışmaları için teşekkür etti. Başkan Yılmaz, 20 ilçenin birbirinden güç alarak şehrin genel gücünü arttırdığını vurgulayarak, şehri ortak akıl ve birlik bilinciyle yönetmenin önemine dikkat çekti.

Kent Konseyi, kuruluşundan bu yana kent vizyonunun geliştirilmesi, hemşehricilik bilincinin korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, yönetişim, katılım, çözümde ortaklık ilkelerini benimseyerek başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Şehir Vizyonunu Güçlendiriyor

Başkan Mürsel Sabancı, açılış konuşmasında Kent Konseyi’nin hemşehrilik hukuku ve kent aidiyetini öncelik olarak gördüğünü belirtti. Ayrıca, Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ederken, Başkan Yılmaz da Kent Konseyi’nin siyaset üstü bir yaklaşım sergileyerek şehirdeki gücü ortaya koyduğunu ifade etti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, şehri sevgi, muhabbet ve kardeşlik dolu bir atmosferde yaşanan bir yer olarak nitelendirdi. Toplantıda, Balıkesir’e katkı sağlayan isimlere “Kent Şükran Beratı” takdim edildi. Bu isimler arasında Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber, Kürşat Zeytinciliği, Dr. Hüseyin Balkancı, Mehmet Çobanoğlu, Fatma Cengiz, Hasan Aycın ve Özem’le Yaşam Firması bulunuyor.

Balıkesir Şehir Vizyonunu Güçlendiriyor

Programın sonunda Başkan Yücel Yılmaz, Kent Konseyi üyeleriyle görüşerek Kent Konseyi’nin şehrin potansiyelini ortaya çıkarmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Kent Konseyi Genel Kurulu Üyesi Jale Bayraktar, Balıkesir Kent Konseyi çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu belirtirken, Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Temsilcisi Berrin Yetkin Var, Başkan Yücel Yılmaz’ın kadınların güçlenmesi için verdiği destek için teşekkür etti.

Balıkesir Şehir Vizyonunu Güçlendiriyor

 

Haber Merkezi

BAŞKAN ORKAN’DAN YILBAŞI MESAİSİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu