YaşamBalıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

Balıkesir Ülkemizin Şehitlerine Dua Etti

Balıkesir Ülkemizin Şehitlerine Dua Etti

Balıkesir’de şehitler için dfüzenlenen programda Kuranı Kerim tilavetleri gerçekleşti. Cami içi ve avlusunda okunan Kuranı Kerim ayetleri şehitlerimiz için dile getirilirken program sonrasında cami avlusunda sıcak çorba ikramı yapıldı.

Sabah Namazında Buluştular
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit verdiğimiz askerlerimiz için Balıkesir’de sabah namazında dualar edildi.

Kahraman Şehitlerimiz Sızma Girişimine Engel Oldu
Kuvayi Milliyenin Başkenti olan Balıkesir bugüne dek pek çok şehit verdi. En son şehidimiz ise geçtiğimiz hafta toprağa verilen Denizkurdu Tatbikatı kapsamında dalış eğitiminde rahatsızlanarak şehit olan astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat olmuştu. Irak’ın Kuzeyinde harekat bölgesine sızma girişimine engel olan askerlerimizden bazıları şehit oldu. Şehitlerimiz için Balıkesir’de ve çevre illerde de sabah namazı sonrası dualar edildi.

Balıkesir Ülkemizin Şehitlerine Dua Etti

29 Hedef İmha Edildi
Terör örgütü PKK, Kuzey Irak’taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu. Çatışmalarda 4 personel de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, saldırının ardından etkisiz hale getiriken terörist sayısının 23’e yükseldiğini açıkladı. MERHABA’nın edindiği bilgiler şöyle oldu: MSB bazı açıklamalarla olaylara ilişkin duyuru ve açıklamalar yapıyor. Bölgedeki operasyonlar komando timlerinin katılımıyla sürüyor. F-16’lar da bölgedeki terör noktalarını vuruyor. Öte yandan Irak ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen hava operasyonlarında 29 hedefin imha edildiği bildirildi.

Teröristlerin Sızma Girişiminde Çatışma Çıktı
Teröristlerin sızma girişimi sırasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında, ilk açıklamada 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı bildirildi. Sonrasında şehit sayısı 9’a yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.” denildi.

Balıkesir Ülkemizin Şehitlerine Dua Etti

Tüm Şehitlerimiz İçin Dualar Edildi
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahramanlarımızın isimlerini açıkladı.Balıkesir’de Balıkesirli şehitler ve son operasyonda şehit edilen askerlerimiz için dualar edildi. Çatışmada yitirdiğimiz askerlerin isimleri ise şöyle ; Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in ailelerine şehadet haberi verildi. Tüm evlerse Türk Bayrakları ile donatıldı.

Sabah Ezanı Sonrası Zağnospaşa’da Kuranı Kerim Okundu

Balıkesir’li şehitlerimiz ve Pançe Kilit Operasyonunda olmak üzere bugüne dek verilen tüm şehitlerimize özel düzenlenen program, Zağnos Paşa Camisi’nde gerçekleşti. Sabah ezanının okunmasıyla başlayan süreçte namaz kılındı ve ardından dualar edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ise mevlit okundu. Daha sonra İl Müftüsü Celal Sürgeç ve camideki vatandaşlar birlikte dualar ederek vatan bekası için verilen kahramanların ruhları şad mekanları cennet diyerek dualar etti. Ardından Zağnospaşa Camisi avlusunda sıcak çorba ikramı yapıldı. Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu