Gündem

Balıkesir’de 128 Bin Fidan Aşılanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü  (OGM) fidan aşılama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda OGM, Balıkesir’de yıl sonuna kadar 128 bin fidanı aşılayacak. Bölgedeki seralarda 10 bin mavi atlas sediri, 2 bin adet altuni Himalaya sedirin aşısı şimdiden tamamlandı. 10 bin Kritik mavi servi fidanlarının aşılama işi ise sürüyor.

 

“Çalışmalarla Sağlıklı Ağaçlar Elde Edilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu fidan aşılama çalışmalarının modern tesislerde yapıldığını belirterek “Fidan aşılama işlemleri, yerden ısıtmalı seralarda aralıksız devam ediyor.’Dedi Bakanlığın haberine göre Eroğlu, ‘ Bu çalışmalar gelecekteki orman varlığımız için önemli bir yer tutuyor. Çalışmalarla sağlıklı ağaçlar elde edilecek” ifadelerini kullandı.

 

128 Bin Fidan, 9 Farklı Tür

OGM 2017 yılı boyunca bölgede aşılayacağı 128 bin adet fidan ise 9 farklı türden oluşuyor. Bu türlerin; 50 bini ceviz, 24 bini leylandi, 10 bini adet leylandi (gold rider türü), 2 bini su sediri, 10 bini adet Arizona servi, 10 bini mavi atlas sediri, 2 bini adet altuni Himalaya, 10 bini Kırtik mavi servi fidan ve son olarak 10 bini limoni servi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu