Sağlıkİlçe Haberleri

Balıkesir’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Yeni Adım

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi'nde Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimleri gerçekleştirdi.

Balıkesir’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Yeni Adım

Balikesirde Anne Ve Bebek Sagligi Icin Yeni Adim 1

Eğitimler, anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ölümlerin önlenmesi ve nitelikli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla düzenlendi. Bu özel eğitim programı, Balıkesir’deki sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefledi. Üreme sağlığı ve cinsel sağlık alanındaki gelişmeleri takip eden sağlık profesyonelleri, modüler eğitimlerle bu alandaki bilgi birikimlerini arttırdı.

Balikesirde Anne Ve Bebek Sagligi Icin Yeni Adim 2

Eğitim kapsamında yer alan 5 farklı modül şunlardan oluşuyor:

  1. Üreme Sağlığına Giriş
  2. Aile Planlaması Danışmanlığı
  3. Güvenli Annelik
  4. Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Hizmetleri
  5. Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar

Balikesirde Anne Ve Bebek Sagligi Icin Yeni Adim 3

Bu modüller, 6 aylık dönemler halinde planlanarak gerçekleşti. ÜSBEM eğitimcileri, interaktif eğitim tekniklerini kullanarak katılımcılara etkileşimli bir öğrenme ortamı sundu. 2023 yılında düzenlenen eğitimlere toplamda 41 aile hekimi ve 48 aile sağlığı çalışanı katılım sağladı ve sertifika almaya hak kazandı. Eğitimler, 22 Aralık 2023 tarihinde başarıyla tamamlandı. 2024 yılında da eğitimlere devam edilecek.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu