Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Atıklar Mama Oluyor

Edremit Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanlar için belirlenen noktalara “MamaMatik” yerleştirdi. Bu otomat ile pet şişe, cam şişe ve metal atıklar atıldığında otomatik hayvanlara mama veriliyor.

 

 

MamaMatik

Balıkesir’de Atıklar Mama Oluyor. Edremit Belediyesi tarafından çevre ve hayvan dostu bir proje daha hayata geçti. “MamaMatik”, atıklarınız hayat kurtarsın sloganıyla meydanlardaki yerini aldı. MamaMatik, güneş enerjisiyle çalışıyor. Beraberinde çevreci MamaMatik pet şişe, cam şişe ve metal kutular atıldığında otomatik olarak hayvanlar için mama veriyor.

Balıkesir’de Atıklar Mama Oluyor

Sıfır Atık

Vatandaşlar bu otomatları kullanarak hem can dostlarımızın beslenme ve su ihtiyacını karşılayacak. Hem de çevrenin korunmasına katkı sağlayacak. Ayrıca, Edremit Belediyesi’nin sıfır atık projesi kapsamında hayata geçirilen geri dönüşümü destekleyen projesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine olanak sağlarken, insanları da bilinçli davranmaya teşvik ediyor.

…Balıkesir’de Atıklar Mama Oluyor…

 

Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, meydana gelen atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsar. Dahası “atık önleme yaklaşımı” olarak tanımlanıyor.

Sıfır atıktan; Giysi, ekipman, kap kacak gibi malzemelerin uzun ömürlü olanları tercihtir. Bez çanta, matara, termos, ahşap diş fırçası, kumaş bezler, toplu taşıma, bisiklet ve ikinci el ürünler gündelik pratiklere dahildir.

Sıfır atığın faydaları;

Sıfır atık ile kaynaklar daha verimli kullanılır. İsrafın önüne geçildiği için maliyetler düşer. Bununla birlikte çevre ve canlılar için riskler azalır. Devamında ağaçların ihtiyaç fazlası kesilmesi önlenir. Havaya salınan sera gazı miktarında azalma olur.

Haber: Serap Acar

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu