YaşamGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Doğal Sit Alanı Kırmızı Alarm Veriyor!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 1. derece doğal sit alanı olan Kadıncık Deresi'nde kirlilik nedeniyle balık ölümleri yaşanıyor.

Balıkesir’de Doğal Sit Alanı Kırmızı Alarm Veriyor!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 1. derece doğal sit alanı olan Kadıncık Deresi’nde kirlilik nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Ali Çetinkaya Mahallesi’nde bulunan İmko ve Orjan Siteleri arasından denize dökülen dere, son dönemde artan kirlilikle çevre sakinlerini endişelendirdi.

Balıkesir'De Doğal Sit Alanı Kırmızı Alarm Veriyor!
Ani Balık Ölümleri

İmko Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uysal, kirliliğin iki aydır Çoruk Mahallesi’nden gelen kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını ve son iki gündür de balık ölümlerinin gözlendiğini belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Burhaniye Şube Müdürlüğü’ne fotoğraflarla başvurduklarını ifade eden Uysal, yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.

Balıkesir'De Doğal Sit Alanı Kırmızı Alarm Veriyor!
Doğal Sit Alanı

Site sakinleri de kirliliğin artarak balıkların ölmesine neden olduğunu ve çevrede kötü kokuların yayıldığını belirtti. Ancak, şu ana kadar alınan herhangi bir önlem olmadığı ifade edildi. Durumu paylaştıkları yetkililerden acil çözüm bekledikleri vurgulandı.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu