GündemSiyaset

BALIKESİR’DE DOSYA SİYASETİ BİTMEMİŞ! DEDİ

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam geçtiğimiz gün Tuna Plazada yapılan toplantıda ilçe teşkilatları ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın şehir stratejileri plan çalışmaları toplantısında konuştu.

İl Başkanı Sağlam, Balıkesir’den övgüyle bahsediliyor ancak; “Balıkesir’de Yahudi bile barınamamış” dedi. Her toplantıda dile getirdiğini beyan ettiği şu sözleri sarf etti: . Nitekim birkaç yıl öncesine kadar gelinen son noktada Ankara Genel Merkezi Milliyetçi, muhafazakâr, samimi insanlardan oluşan bu AK Parti ile ilgili “Bize gelmeyin. Balıkesir lafını artık duymak istemiyoruz” der olmuş…

BALIKESİR ÖZELLİKLERİNİ KAYBETMİŞ!

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam ‘Medeniyet Yolunda insan demokrasi ve şehir stratejileri’ konulu toplantıda konuştu. İl Başkanı Ahmet Sağlam konuşması için adının anons edilmesiyle birlikte şaşkınlık yaşadı. Sahneye gelince önce teşkilatın kademelerinde bulunanlarına, basına hoş geldiniz dedi ve, “Programda önce Yücel başkanımıza bir konuşma vardı ama elindeki not kâğıdını okuyunca arkadaşımız bizi davet etmiş oldu. Ama problem yok” dedi. Bu açıklamayı yapma gereğini niye duydu diyen bazı partililer, Başkana mı bizlere mi mesaj ? Diyerek çeşitli yorumlar yaptı. Partililere seslenen İl Başkanı Şehre dair sunum yapan katılımcı konuşmacı sonrasında çarpıcı bir değerlendirmede de bulundu Sağlam ;” Burası Balıkesir Kuvayi Milliye şehri. Kendisi Malatyalı olduğu için Balıkesir’den de övgü ile bahsetti. Bizim Balıkesir’imizin hakikaten soyundan, geninden, kültüründen gelen kazanımları var. Eyvallah. Fakat ;sonrasında bu özelliklerimizi bir bir kaybetmeye başlamışız. Mesela Balıkesir’de Yahudi barınmaz olmuş. Ticarete de yansımış bu. İnsanlara yansımış. Nitekim birkaç yıl öncesine kadar gelinen son noktada Ankara Genel Merkezi Milliyetçi, muhafazakâr, samimi insanlardan oluşan bu AK Parti ile ilgili “Bize gelmeyin. Balıkesir lafını’i artık duymak istemiyoruz” der olmuş. Dosya siyaseti, iftira, dedikodu. Teşkilatımızı bu iftiradan, Adam öğütmeme siyasetinden kurtaramazsak ne biz kalacağız nede AK Parti kalacak Balıkesir’de.”

BAZI GAZETECİLER FİTNE ÇIKARIYOR
“ RİSK ORTADAN KALKTIĞINDA KENDİMİZİ TÜKETİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam ‘Bazı Gazeteciler’ diyerek gazetecilerden de dert yandı. Sağlam toplantıda yaptığı konuşmada, “ Kuvayi Milliye ile ilgili, milli birlik için, savaş için, namus için mücadele verilirken bazı gasteciler Avrupa geldi evlerinize almadınız diye fitne çıkarıyor şuanda da var aynısı çalışmalarımızı yaparken ilçenin birinde alanenli konuşuyor. İlçe Başkanının, Belediye Başkanlarının hatasını bulmaya çalışıyor. Bulamazsa gözünün üstünde kaşı var diyor. Yada bizler hakkında en azından Ş……. çaldı çırptı diyemiyorlar ya …”dedi .Çalışmalar noktasında “Bazı şeylerin gündeme gelmesi zaman alıyor diyen İl Başkanı Sağlam, “Önce plan sonra planın harekete geçirilmesi için Çoğu kişi aramıza fitne sokmak istese de insanlara şans vermek lazım” şeklinde konuştu. “ İlçelerde ne yapılıyor bilmiyoruz dediniz diyerek teşkilat mensuplarına yaptığı konuşmada Sağlam,” Başkanınız size anlatacak. İşte bugün planlardan bahsedilecek ve sizlerin görüşlerine başvurulacak dedi. Belediye Başkanımızın ve ekibinin yapacağı çalışmanın konusu. Ben teşkilatın içindeyken kısaca birlik beraberliğe değinmek istedim. Çünkü asıl sorunumuz bu. Biz Türkler Barış Pınarı harekatında olduğu gibi sağcısı solcusuyla karşımızda bir düşman olduğunda direk birlikte olabiliyoruz ama bu risk ortadan kalktığında hemen kendimizi tüketiyoruz. Aynısı ticarette de, siyasette de var. Hayatın içinde de var. Dolayısıyla İl Başkanı olarak tavsiyem birbirimize batmaktan ziyade, birlik olup istişareyi elden bırakmayalım. Önümüz kongre zamanı ya daha iyi fikri olan vardır. Birileri belki çok daha iyi makamlara layıktır. Küskünlük, Kırgınlık olmasın. İnsanlardan hayırlısını, isteyelim rabbim inşallah hayırlısını verir ve birliklerle taçlandırır diyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu