Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Engeller Atlı Terapi İle Aşılıyor

Balıkesir’de Engeller Atlı Terapi İle Aşılıyor. Balıkesir Üniversitesi, Atlı Spor Topluluğu (BAL-AT) ve Down Sendromu Çalışmaları Merkezi iş birliğiyle Down Sendromlu bireyler ve aileleri için hippoterapi etkinliği gerçekleştirdi.

 

Balikesirde Engeller Atli Terapi Ile Asiliyor 1

 

Balıkesir’de Engeller Atlı Terapi İle Aşılıyor. Etkinlik Çağış Yerleşkesinde oluşturulan özel alanda oldu. Etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesinin iş birliği ile gerçekleşti. Etkinliğe Down Sendromlu bireyler ve aileleri katılım gösterdi.

Etkinlikte Bir Çok İsim Yer Aldı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da etkinliğe destek verdi. Ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’a destek verenler arasında yerini aldı. Prof. Dr. Murat Doğdubay’da etkinliğe destek verdi. Prof. Dr. Fatih Satıl ve Genel Sekreter Yemliha Yanar da etkinliğe katılarak çalışmalara destek verdi. Etkinlikte ayrıca BAL-AT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz katılım sağladı. BAÜN Down Sendromu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sibel Karaca Sivrikaya’da etkinlikte yer aldı. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu, da etkinlikte yer aldı.

 

Balikesirde Engeller Atli Terapi Ile Asiliyor 2

 

Uzman Eşliğinde Atlarla İlk Temas Gerçekleşti

Etkinlik, BAL-AT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz’ün rehberliğinde gerçekleşti. Hayvan destekli terapiler uzmanı Dr. İbrahim Kurban’da engelli bireyler ile ailelerine hippoterapi hakkında bilgilendirme sağladı. Sonrasında atlar ile ilk kez birlikte olan engelli bireyler ve aileleri atlarla iletişimleri sağladı. İHA’nın edindiği bilgiye göre yerde terapi uygulamaları ile terapötik binicilik etkinliğinde engelli bireyler ve aileleri büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Ayrıca etkinlik, hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber : Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu