Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Et Fiyatlarını Etkileyecek Gelişme; 26 Bin 875 Adet İthal Sığır Gemisi Limana Yanaştı

Balıkesir’de et fiyatlarını etkileyecek bir gelişme gerçekleşti. Uruguay’dan gelen 26 bin 875 adet ithal sığır Bandırma limanına yanaştı. 142 Alıcının beklediği sığırlar, yetkililerin aldığı önlemlerle sahiplerine hızlı bir şekilde teslim ediliyor.

 

Balıkesir'De Et Fiyatlarını Etkileyecek Bir Gelişme Gerçekleşti. Uruguay'Dan Gelen 26 Bin 875 Adet Ithal Sığır Bandırma Limanına Yanaştı. 142 Alıcının Beklediği Sığırlar, Yetkililerin Aldığı Önlemlerle Sahiplerine Hızlı Bir Şekilde Teslim Ediliyor.
Balıkesir’De Et Fiyatlarını Etkileyecek Gelişme

Çevre Hassasiyeti Dikkat Çekti

Bandırma Kaymakamlığı, Belediyesi, Liman Başkanlığı ve Gümrük Müdürlüğü gerekli önlemleri aldı. Bu kapsamda, Sığır yüklü geminin çevreye zarar vermemesi için kontroller tamamlayıncaya kadar açıkta bekletti. Gümrük işlemlerinin tamamlanması sonrası gemi limana yanaştı. Yetkililer, özellikle halkın kokudan etkilenmemesi için şehre en uzak 3 numaralı demir sahasını seçti.

Hazırlı Tahliye İşlemini Hızlandırdı

Böylelikle, geminin tüm kontrol ve beyanname işlemleri tamamlanana kadar, halk kokudan etkilenmedi. Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü’nün gerekli tüm evrakları gemi gelmeden önce kontrol etti. Gemi yanaştığında da resmi kontrolün ardından 30 dakika içinde işlemleri tamamladı. Ardından da Liman görevlileri tahliyeye uygun tüm hazırlıkları gerçekleştirdi.

 

Celebi Bandirma Limani Turkiye Ekonomisine Katki Sagliyor 2

Gerekli hazırlıklar tamamlanınca gemideki sığırlar araçlara tahliye oldu. Burada da sistematik çalışma ve işlemlerin aksamadan yürümesini sağladı. Sığır yüklü geminin tahliyesi Bandırmada hareketlilikte yaratıyor. Ayrıca, ithal edilen sığırların, arz-talep nedeniyle artan et fiyatlarında düşüş sağlaması bekleniyor. Dahası, bu süreçte Bandırma’yı bir hafta içinde yaklaşık 4 bin 500 kişinin ziyaret etmesi ve konaklaması bekleniyor. Çelebi Holding Genel Müdürü Gürkan Bayır, “Hayvan gemileri gelmeden henüz yoldayken her türlü önlemi alıyoruz. Böylelikle gelecek gemilerde bulunan hayvanların tahliyesini hızlandırıyoruz. Bandırma’da hayvan gemilerini en hızlı şekilde tahliye etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bandırma Hakkında

Bandırma, Marmara Denizi’nin güneyinde, Bandırma Körfezi’nin en iç kısmında merkezlenen Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Altıeylül ve Karesi’nin ardından, nüfus bakımından Balıkesir’in üçüncü büyük ilçesidir. Son yıllarda hızla gelişen Bandırma, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük limanlarından birine de sahip olan bir ilçedir. Bandırma Limanı’na her gün düzenli olarak İstanbul’dan feribot seferleri yapılmaktadır. Ekonomik olarak oldukça güçlü olan Bandırma, Türkiye için önemli bir sanayi ve tavukçuluk şehridir. Kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan şehirde her sene büyük yoğunluk ile turist çekmektedir. 2021 yılı sonu itibarıyla resmî nüfusu 161.894 olarak belirlenmiştir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu