İlçe Haberleri

Balıkesir’de Fırtına’nın Etkileri Onarılıyor

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde Şiddetli Fırtına: Deniz Taştı, İşyerleri Zarar Gördü

Balıkesir’de Fırtına’nın Etkileri Onarılıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde dün meydana gelen şiddetli fırtına, denizi taşıyarak birçok işyerine zarar verdi. Fırtına sonrasında belediye ekipleri sahil bölgelerinde temizlik çalışmalarına hemen başlarken, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Başkan Deveciler, zarar gören işyeri ve evleri ziyaret ederek vatandaşlara yardım eli uzattıklarını ifade etti.

Burhaniye Belediyesi ekipleri, dün gece başlayan ve aralıklarla şiddetini artıran fırtına nedeniyle ilçe genelinde meydana gelen su baskınlarına karşı temizlik çalışmalarına hızla başladı. İskele sahilinde denize yakın konumlanmış işyerleri zarar gördü. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Gün boyunca sahada tam kapasiteyle çalışan ekipler, zarar gören bölgelerde temizlik ve düzenleme çalışmalarını yürüttü.

Balıkesir'De Fırtına'Nın Etkileri Onarılıyor

İşyerleri zarar gördü

Başkan Ali Kemal Deveciler, bizzat sahada incelemelerde bulunarak başta işyeri sahipleri olmak üzere zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Fırtınanın bölgede geniş bir alana etki ettiğini ifade eden Başkan Deveciler, Burhaniye’nin yanı sıra Edremit ve Ayvalık’ın da aynı durumda olduğunu belirtti. Belediye olarak ellerinden geldiği kadar vatandaşlara ve işyeri sahiplerine yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Deveciler, ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

“Elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ve Fen İşleri Müdürü İnanç Erturan ile birlikte sahadaki çalışmaları koordine eden Başkan Deveciler, “Dün akşamdan beri, ekiplerimiz sahada. Anında, işlerini kolaylaştırmak için elimizden geldiği gayreti gösteriyoruz. 6 tane kepçe şu anda çalışıyor, 40’a yakın personelimiz işbaşında. 5-6 yerde ekipler çalışmalarına devam ediyor. Traktörlerimiz var, kamyonlarımız var. Vidanjörlerde bazı su basan evlerde suları boşaltmaya çalışıyoruz. İnşallah, Burhaniye Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar Burhaniyeli vatandaşlarımıza, işyeri sahiplerimize elimizden gelen yardımı göstermeye gayret edeceğiz. Geçmiş olsun. Ama, sevindiğimiz bir şey var. Can kaybı yok. Can kaybı olmadığına seviniyoruz. Elimizden geldiği kadar en kısa zamanda bozulan yolları ve vatandaşlarımızın zararlarını ziyanlarını gidermeye gayret göstereceğiz. Zararları kaymakamlığa da bildireceğiz. Bizde belediye olarak kendi yetkimiz dahilinde yapılabilecek ne varsa yapacağız” dedi.

Balıkesir'De Fırtına'Nın Etkileri Onarılıyor

Fırtına nedeniyle oluşan zararlardan dolayı vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirmek adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Başkan Deveciler, “Yetkililere hep uyardık. Buralara ruhsat verilmesi yanlıştı. Böyle fırtınalarda bu kaçınılmazdı. İnşallah, aynı hatalar tekrarlanmaz” diye konuştu.

Burak Meriç

Dursunbey Beyaz Örtü İle Kaplandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu