Köşe Yazıları

Balıkesir’de ‘Gayya Kuyusu’ Açıldı

Balıkesir’de ‘Gayya Kuyusu’ Açıldı

 

Dün Büyükşehir Belediye Meclisinde oldukça gergin dakikalar yaşandı. Hatta bu gerginlik, neredeyse yumruk yumruğa kavgaya dönüşecekti.

Peki, gerilimin ana sebebi neydi?

Ana sebep, önce Susurluk’ta, ardından ise Bandırma’da meclis üyelerini bazılarının düşürülmesi ve böylelikle Büyükşehir Meclis Aritmetiğini değiştirme iddiasıydı.

Öncelikle şunu açıkça belirteyim. Bu iddia, Balıkesir’de ki Millet İttifakı bileşenleri tarafından hiçbir şekilde kabul edilmese bile, ben bu iddianın doğruluğuna inanıyorum.

Susurluk Belediye Meclis üyesi İbrahim Dürmüş’ün 15 Şubat’ta düşürülmesi sonrası, 16 Şubat’ta bu konuya dair inancımı o günkü köşe yazımda ifade etmiştim.

Ayrıca, o yazıda “hukuk bu kararı bozar ve bu hukuksuzdur derse ne yapacaksınız? Bu ayıpla seçmenin karşısına nasıl çıkacaksınız?” diye sormuştum.

Ki Balıkesir 1. İdare Mahkemesi bu kararı hukuksuz bulduğu için bozdu da zaten.

Ancak, bu gelişmelere rağmen, bu kez Bandırma Belediye Meclisi, tıpkı Susurluk’ta olduğu gibi, üstelik 4 meclis üyesini Mart ayı başında oy çokluğu ile düşürdü.

Yani anlayacağınız, Susurluk’ta kapağı aralanan Gayya Kuyusunu ardına kadar açtı.

Hâlbuki Şubat ayı sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Covid-19 Pandemisinin tüm topluma yansımasını dikkate alarak, Belediye Meclis Üyelerinin devamsızlığı ile ilgili bir genelge yayınlamıştı.

 

Eh, Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir

 

Ne yazık ki, Gayya Kuyusunun herkesi etkileyeceğini unutan Balıkesir’de ki Millet İttifakı Bileşenlerinin hırsı ağır bastı. Doğal olarak açılan kuyudan aleyhlerine alevler de yükselince gerilim adeta öncü depreme dönüştü.

Bundan sonra “hukuk karar versin” başlangıcı ile düşürme dilekçeleri havada uçuşur, ardından depremler üst üste yaşanırsa şaşmamak lazım.

Şunu da belirtmek istiyorum. Düşürülen Meclis üyelerinin devamsızlığını kesinlikle onaylamıyorum. Milletin tercihine mazhar olarak, gönüllü olarak kabul ettikleri hizmeti hakkıyla vermeleri gerekiyor. Ancak, bunu millet sandıkta kendisi takdir etmeli.

Ha, bu konuda yasa var. Meclis üyelerinin devamsızlığı ile ilgili yasa boşuna çıkmamış derseniz, ona da eyvallah.

Amaaa, her hangi bir meclis üyesi, “pandeminin yoğun olduğu bir dönemde hayati risk taşıdığı ve bulaşa neden olmamak için katılmamayı tercih ettim. Bu toplantılarda gerek kendi hayatım, gerekse bir başkasının hayatını riske etmek istemedim” dese ne diyeceksiniz?

YASA VAR KARDEŞİM YASAAAA!

BANA NE SENİN HAYATİ TEHLİKENDEN’ mi diyeceksiniz?

Eh ne diyeceğinizi bilemem. Ama her şeyin milletin gözü önünde yaşandığını hatırlatmak isterim. Nihayetinde, oturduğunuz koltuklarda ki gerek siyasi temsile, gerekse kişiye, sandıkta yine MİLLET karar verecek…

Kamil Akyürek

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu