Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir’de İhracat Güçleniyor

Balıkesir ekonomisi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan kasım ayı dış ticaret istatistikleriyle güçlü bir performans sergiledi.

Balıkesir’de İhracat Güçleniyor

Balikesirde Ihracat Gucleniyor 1
Balıkesir’De İhracat Güçleniyor

İhracatta Büyük Artış

Balıkesir’de kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ihracat, etkileyici bir yüzde 42’lik artışla 99 milyon 100 bin dolar seviyesine ulaştı. Böylece bölgenin uluslararası ticaretteki payı gözle görülür bir şekilde genişledi.

İthalatta Artış Devam Ediyor

Aynı dönemde Balıkesir’in ithalatı da dikkat çeken bir performans göstererek yüzde 24,3 artarak 58 milyon 900 bin dolar seviyesine ulaştı. İthalattaki bu artış, bölgenin uluslararası ticaret hacmindeki canlılığını vurguluyor.

Genel Ticaret Sistemi Verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle elde edilen genel ticaret sistemi verilerine göre, Türkiye genelinde ihracat yüzde 5,2 azalırken, Balıkesir’de bu rakam yüzde 42’lik artışla oldukça olumlu bir tablo çizdi. İthalat ise genelde yüzde 5,7 azalırken, Balıkesir’de yüzde 24,3’lük bir artış kaydetti.

Toplam İhracat ve İthalat Değerleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılı Kasım ayında Balıkesir’in toplam ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artışla 22 milyar 999 milyon dolar olarak gerçekleşirken, ithalat yüzde 5,7 azalarak 28 milyar 916 milyon dolar olarak kaydedildi.

Haber: Alper Çobanoğlu

İhracatı 11 Ayda 23,6 Milyon Doları Aştı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu