Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi!

Bere, eldiven dolapta ne varsa hazır tutun! Balıkesir'de ilk kar yağışı için tarih verildi...

Balıkesir’de İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi!

Sıcaklıkların oldukça yüksekldiği yaz aylarının ardından, El Nino için uyaran uzmanlar, kışın sert ve yağışlı geçeceği konusunda uyarıda bulunuyor. Balıkesir’in de bu yağışlardan etkileneceği öngörülüyor.

Meteorolojik kaynakların yorumlarına göre, Ekim ayının son haftasında kar sürprizi gerçekleşmesi ihtimali var. Tahminler, Ekim’in 27-29’unda kuzeyden gelecek olan soğuk havanın Balıkesir’de yılın ilk kar yağışına sebep olabilir.

Havaların iyiden iyiye soğuması sonrasında, mevcut meteoroloji verileri yorumlarından Balıkesir için ilk kar yağışı  tahmini ile ilgili tahmin de geldi. Bu tahminlere göre, Ekim’in 27-29’unda kuzeyden ciddi bir soğuk hava sisteminin ülkeye giriş yapacağı tahmin ediliyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve Kütahya gibi şehirlerde, özellikle yüksek kesimlerde mevsimin ilk karının yağabileceği bilgisi yer alıyor.

Balıkesir'De İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi!

El Nino’nun etkili olduğu yıllarda Türkiye’nin bol yağış aldığını söyleyen İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, “Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” dedi.

Kısa süreli bir kurak dönem

Bu seneki modellerin Türkiye için ne gösterdiğini yorumlayan Bozyurt, şöyle konuştu; “Bu sene özellikle sonbahar ve kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk olacak gibi görünüyor.

Özellikle kasım ayından itibaren. Şimdi önümüzde ekim ayının ortasına kadar kısa bir kurak dönem var. Ekimin ortasından sonra yeniden yağışlı bir sistemin ülkemize sokulacağını düşünmekteyim.”

Balıkesir'De İlk Kar Yağışı İçin Tarih Verildi!

Balkanlar üzerinden soğuk ve bol yağış geliyor!

Ekim ayında daha çok yağmur şeklinde yağışlar beklediğini belirten Bozyurt, ayın 15-20’sine dikkat çekti; “Balkanlar üzerinden gelecek olan sistem soğuk ve yağışlı olacak gibi duruyor. Bu durumda yurdun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu