Gündem

BALIKESİR’DE İLK SAHUR

15 Mayıs Salı günü 16 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece ilk sahura kalkılacak. 11 ayın sultanı olarak adlandırılan ve içerisinde bin aydan daha hayırlı gün olan Kadir gecesini içinde barındıran ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

BALIKESİR’DE İLK SAHUR

15 Mayıs Salı günü 16 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece ilk sahura kalkılacak.11 ayın sultanı olarak adlandırılan ve içerisinde bin aydan daha hayırlı gün olan Kadir gecesini içinde barındıran ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayla 2018 ramazan imsakiyesi “İftar ve Sahur saatleri” yayınlandı. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Oruç görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların yaşadıkları kentlerdeki iftar saatlerini haberimizde bulabilirsiniz.15 Mayıs Salı günü 16 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece ilk sahura kalkılacak.

BALIKESİR’DE İLK ORUÇ

Balıkesir’de sahur yapıldıktan sonra saat 04:05’de ezan ile birlikte oruç başlayacak. İlk oruç ise saat 20:22’de okunacak akşam ezanı ile birlikte açıklanacak.
İmsak: Balıkesir için sahur vakti yani sabah namazı saatini belirtir.
Günes: Balıkesir için sabah namazının bittiği vakittir. Güneş doğduktan sonra ortalama 45-50 dakika içinde namaz kılmak mekruhtur.
Öğle: Balıkesir için öğle namazı saatini belirtir.
İkindi: Balıkesir için ikindi namazı vaktinin başladığı saattir.
Akşam: Balıkesir için akşam namazı vaktidir. İftar vakti akşam namazı saatidir.
Yatsı: Balıkesir için yatsı namazı saatidir.
Balıkesir Cuma Namazı: Cuma namazı vakitleri öğle namazı vakti ile aynı zamanda girer.
Balıkesir Bayram Namazı: Kurban ve ramazan bayramı namazı vakitleri, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra başlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu