GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de İşsizler İçin İstihdam Toplantısı

Balıkesir’de İşsizler İçin İstihdam Toplantısı: Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, il genelinde yapılan istihdam çalışmalarına yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda oldu.

 

Balıkesir’de İşsizler İçin İstihdam Toplantısı
Balıkesir’de İşsizler İçin İstihdam Toplantısı

İşbaşı programlarından kimler yararlandı?

2023 yılı ilk altı aylık döneme ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı sona erdi.

Yıl içerisinde İŞKUR’un düzenlediği İşbaşı eğitim programlarından 225 vatandaş faydalandı.

 

Isse Yerlesme

İşsizler ve işe yerleşenler!

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, 35.968 kayıtlı işsiz mevcut kayıtlı. Ayrıca yılın ilk altı aylık döneminde özel sektörde 6.277 vatandaş İŞKUR aracılığı ile işe yerleşti.  Ayrıca işsizlik ödeneği için 2023 yılının ilk altı aylık döneminde müracaat edenlerden 3.657 kişinin ödenek hak etti ve bu dönemde 79.806.325 TL. ödeme gerçekleşti.

 

A 5

Kendi işini kurmak isteyenlerin dikkatine

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların İŞKUR tarafından yapılan proje çağrı dönemlerini takip etti. İŞKUR ile irtibata geçmeleri gerektiği açıklandı.

 

Engellilerin İstihdamına yönelik;

Engellilerin istihdamı ve mesleki eğitimi konusunun özellikle değerlendirildiği toplantıda;

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgi akışı sağladı

Ayrıca yapılan açıklamada 50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinde %3. Kamu sektörü işyerlerinde ise %4 engelli çalıştırmanın zorunlu oldu. İŞKUR arafından bu durumun sürekli takibi oldu. Balıkesir özel sektör işyerlerindeki engelli kontenjan doluluk oranı %95,81 oldu. Kamu sektöründe ise %96,54 olduğu vurgusu oldu.

İŞKUR verilerine göre halen toplamda 2.790 engelli vatandaş faal olarak çalışıyor. Ayrıca, 2014-2023 yılları arasında Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurup kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararlarıyla uygun görülen ve hibe desteği sağlanan projeleri doğrultusunda 10 işyerinin kurumu gerçekleşti.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu