Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kırkyama Kursu Bitti

Balıkesir’de Kırkyama Kursu Bitti. Balıkesir Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Kırkyama Kursu sona erdi. Hazırlanan işlerin satışından elde edilen gelir de kanser hastalarına verildi.

 

Balikesirde Kirkyama Kursu Bitti 1

 

Balıkesir’de Kırkyama Kursu Bitti. Balmek Kurs Merkezinde düzenlenen törene katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İzettin Zengin ve Bülent Akmeşe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül, projede emeği geçen kadınlara ve kurs öğretmeni Aliye Çolak’a teşekkür etti.

 

Balikesirde Kirkyama Kursu Bitti 2

Hak Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül kursiyerlerin hayırlı bir projeye imza attıklarını anlattı. Fırat Algül proje hakkında bilgi verdi. Hazırlanan tüm ürünlerin satıldığını anlatan Algül, “Ürünlerin satışından 15 bin lira gelir elde ettik. Bu da 5 kadın hastamıza şifa oldu. Kurs öğretmenimiz Aliye Çolak ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı projelerin devamını diliyorum. Bize yer tahsis eden Balmek temsilcisi Sedat Aydoğdu’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

Balikesirde Kirkyama Kursu Bitti 3

Balmek temsilcisi Sedat Aydoğdu ise kursların devam edeceğini kaydetti. Kurs öğretmeni Aliye Çolak da, büyük bir özveri ile çalışan kursiyerlere teşekkür ederken, projelerin devam edeceğini söyledi.

 

Burhaniye Hakkında

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

Ege Bölgeside yer alan ilçe, kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgede yer alır. Ayrıca İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Böylece Kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan özellikle Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, özellikle bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

Bölgede ılıman Akdeniz iklimi görülür. Kışlar ılık ve yağışlı yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Soğuk kuzey rüzgârlarını, Kaz dağının kestiği ilçede, hakim rüzgârlar; poyraz, lodos ve Ege’ye özgü imbat rüzgârlarıdır. 

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu