Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kur’an Kursları Başladı

Balıkesir’de Kur’an Kursları Başladı. 2023 yılı yaz Kur’an Kursları başladı. Böylelikle, Balıkesir ve ilçelerinde müftülükler aracılığı ile eğitimler veriliyor.

 

Balikesirde Kuran Kurslari Basladi
Balıkesir’de Kur’An Kursları Başladı

 

Balıkesir merkez ve ilçelerde mahalle cemilerinde Kuran Kursları eğitimi başladı. Balıkesir’de Kuran Kursuna gitmek isteyen genç, çocuk ve ebeveynlerin beklediği haber Diyanet’ten geldi. Diyanet yaptığı açıklamada yaz Kur’an kursu ne zaman başlıyor? Sorusuna yanıt verdi.

Yaz Kur’an kursu kayıt tarihleri, okulların kapanmasıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği yaz Kur’a kurslarına 4 yaş üzeri çocuk ve gençler kayıt olacak. Diyanet tarafından düzenlenen yaz kurslarında Kur’an eğitiminin yanı sıra din eğitimi de veriliyor.

 

Balikesirde Kuran Kurslari Basladi 1

 

2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz – 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek. Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri görev alacak. Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar başlamış oldu.

 

Haber: Serap Acar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu