Gündemİlçe Haberleri

Deniz Tutkunları Nüfusu Arttırdı

Deniz Tutkunları Nüfusu Arttırdı. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde nüfus arttı. Bölgede, denize girmek için tercih noktası Burhaniye sahil bölgeleri oldu. Böylelikle ilçe, gözle görülür bir nüfus yoğunluğu yaşadı.

 

Deniz Tutkunları Nüfusu Arttırdı
Deniz Tutkunları Nüfusu Arttırdı

 

Burhaniye Belediyesi sahil bölgelerinde yapılan turizm yatırım projelerini yaşama geçirdi. MERHABA’ya konuşan Başkan Ali Kemal Deveciler, “ Değişen ve gelişen yeni çehresi ile yaz turizminin cazibe merkezi olma noktasında emin adımlarla ilerleyen ilçem tercih edildi” dedi. Ayrıca, Deveciler, mavi bayraklı plajların dikkat çektiğini söyledi.

 

Tatilcilerin Mavi Bayraklı Plajlar Gözdesi

Uzun sahil şeridi ve mavi bayraklı plajları ile tatilciler sahillere akın etti. Ayrıca, Pelitköy sahil şeridinde zeytin ağaçları gölgesinde ücretsiz deniz ve piknik keyfi yaptı. Böylelikle, Öğretmenler Mahallesi ve Ören gibi geniş sahil bandı ve kumlarıyla ünlü mavi bayraklı plajlar insanla doldu taştı. Dahası, plajlarda duş WC ve soyunma kabinlerinin yanı sıra Belediyenin cankurtaran hizmeti de veriliyor.

Burhaniye Hakkında

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

Ege Bölgeside yer alan ilçe, kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgede yer alır. İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde yer alır. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

 

Haber: Kamil Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu