Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Mezar Katalogları Elden Düşmüyor

Balıkesir’de Mezar Katalogları Elden Düşmüyor

 

Balıkesir’de koronavirüs nedeniyle ölüm oranları son bir yılda arttı. Koronavirüsle mücadele hala sürüyor. Pandemi döneminde özellikle yaşlı nüfusun ölüm oranlarında artış görüldü. Her bir kabir için yaptırılan mermer taşlar ise fiyatları ile dikkat çekiyor. Kabirler için Mermertaşlardan oluşan katologlar elden düşmeyenler arasında.

 

Balikesir Mezar Ozel Haber Yaziya 01

Mermer Mezar Cep Yakıyor

Ölen kişinin yakınları mermer taşları kataloglardan beğenerek seçiyor, 3 bin TL’den başlayan fiyatlar büyüklüğü ve kat sayısına göre 8 -10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Defin işlemini, özel kendisi yaptırtmak isteyen aileler için masraf daha da artıyor. Kabir hazırlığı ve gereken malzemeler, gasil işlemleri ile bu yük daha da artıyor. Balıkesir’de bu yükü Belediyeler alıyor ancak, ölen kişinin yakınları “Bir Dikili Taşı Olsun” diyorsa; İşte O taş’ın parası cep yakıyor…

Balikesir Mezar Ozel Haber Yaziya 02

Özel Kabir Temizliği Ücretleri de Arttı

Balıkesir’de mezarlıkları belediyeler temizliyor. Belediyelerin defin işlemleri sonrasında ayrı kabir temizliği için  bu işi yapan kabir temizleyicileri var. Bu kişiler geçtiğimiz yıl 80 TL olan fiyatı 180-200 TL’ye çıkardı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ulusoy Aydın annesinin kabrini her yıl temizlettiğini belirtti. Aydın, “150 TL’ye yaptırıyorduk hep ama bu kez çok arttırmışlar. Birde mezar temizleyicileri türemiş son bir yılda. Ben 180’e yaparım yada 200’e yaparım diyenler var” iddiasında bulundu.

 

“Bazen Mezar Başında Miras Kavgası Oluyor”

 

Mezar Ustası Ersin Avcu defin işlemleri sırasında unutamadığınız bir anı hiç oldu mu? Sorumuza “Ölen ölmüş. Ama bazen yakınları miras kavgasını mezar başında yapıyor. Bunlar acı şeyler, ancak oluyor ve tabi ki unutulmuyor” dedi.

 

Bu Yıl Mezarlıklarda Kapasite Daha da Arttı

Balıkesir’in Başçeşme Mezarlığında kapasite dolu ve Çınarlıdere Mezarlığı ise dolmak üzere. Ancak, Kepsut yolu üzerinde 177 bin metrekarelik yeni mezarlık hizmete girdi. Ayrıca, bu mezar yeri de bugünlerde sık ziyaretçi ve defin işleminin yapıldığı mezarlık haline geldi.

Balikesir Mezar Ozel Haber Yaziya 03

Kefenliğini Alanlar O acıyla O Kefene Sarılamıyor

Mezar Ustası Ersin Avcu, ayrıca Başçeşme ve Çınarlıdere Mezarları ile ilgili açıklama da yaptı. Avcu, Merhaba Gazetesin’e yaptığı açıklamada defin için mezar -merte tahtası, kefen ve yıkama işlemlerini belediyelerin yaptığını söyledi. “Belediyeler kefeni de buluyor” diyen Avcu,  yaşarken kefenliğini alanların kefenlikleri kalıyor. O acı ile yakınlarının aklına da gelmiyor ”dedi. Mermercilik işi ile uğraştığını belirten Avcu, dededen toruna yaptıkları işin ustası olduklarını söyledi.

Özel Haber: Semra Aman Akyürek

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu