GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Miraç Kandilinde Camiler Doldu Taştı!

Balıkesir’de Miraç Kandilinde Camiler Doldu Taştı!

 

Balıkesir’de Zağnos Paşa Camii dâhil olmak üzere miraç kandilinde bütün camiler doldu taştı. Bu yıl 17 Şubat Cuma gününe denk gelen Miraç Kandili vatandaşlar arasında kutlandı.

 

54

Balıkesir’de Camilerde Yer Kalmadı

81 il dahil olmak üzere Balıkesir’de üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili kutlandı.  Balıkesir ilinde camilerde yer kalmadı vatandaşların bazısı dışarıda namazını kıldı. Miraç kandili cuma günü 17 Şubat’a denk geldi. Bu gün Hz. Muhammed’in göğe yükselip, Allah ile görüşmesini ifade eden Miraç Gecesinde Hz. Muhammed, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve 5 vakit hediyesi ile geri döndü.

 

N 3

Miraç Kandili Nedir?

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda “Burak” adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti indirildi. Bu gece Allah, Hazreti Muhammed’e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahiy oldu.

 

 

Öğlen Balıkesir’de kılınan cuma namazı sonrası ise cemaat gıyabi namaz kıldı  Enkaz altında kalan depremzedeler için cenaze namazı kıldılar.

Özel Haber: Nursima Akyürek

Fotoğraf ve video; Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu