Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesir’de Öğrenciler Söz Varlığını Geliştiriyor

Balıkesir'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin dil becerilerini geliştirme ve düşünce dünyalarını zenginleştirme hedefine odaklanıyor.

Balıkesir’de Öğrenciler Söz Varlığını Geliştiriyor

Balikesirde Ogrenciler Soz Varligini Gelistiriyor 1

Öğrenciler Türkçe’nin Zenginliğini Öğreniyor

Okullarda yapılan söz varlığını artırma çalışmaları, öğrencilere Türkçe’nin zenginliklerini tanıma ve kültürüne katkı sağlama imkânı sunuyor. Proje kapsamında yapılan söz varlığı zenginleştirme çalışmaları, öğrencilere Türkçe’nin derinliklerini keşfetme fırsatı tanıyor. Seçkin ve özgün eserler aracılığıyla öğrenciler, Türkçedeki sözcüklerin çeşitli anlamlarını öğrenirken aynı zamanda Türk kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve yaşam tarzını keşfetme şansı buluyor.

Balikesirde Ogrenciler Soz Varligini Gelistiriyor 2

Milli Eğitim Müdürlüğü Yarışma Düzenledi

Projenin bir parçası olarak, tüm ilçelerde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında “Sözlük Tasarımı Yarışması” ile “Resim, Afiş ve Dijital Afiş Yarışması” düzenlendi. Okullarında dereceye giren eserler, İlçe Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildi. İlçe birincisi olan eserler ise Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan yarışmada değerlendirilmek üzere seçildi.

Balikesirde Ogrenciler Soz Varligini Gelistiriyor 3

Haber Merkezi

Ortak Sınavlar Yarın 81 İlde Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu