EğitimGündemSpor

Balıkesir’de Öğrencilere Spor Taraması Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Balıkesir'de devam ediyor.

Balıkesir’de Öğrencilere Spor Taraması Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Balıkesir’de devam ediyor. Bu program çerçevesinde, 14 Şubat’ta başlayan 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde, 3. sınıf öğrencilerine yönelik spor taraması gerçekleştirildi.

Programın amacı, sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik etmek, spor yapma alışkanlığını geliştirmek ve gençleri spora yönlendirmektir. Bu kapsamda yapılan taramalarda, öğrencilerin motorik ve fiziksel özellikleri belirlenerek spor bilgi sistemine kaydedildi. Taramalar, toplamda 13 ilçede 7 bin 874 öğrenciye ulaşılarak tamamlandı.

Balıkesir'De Öğrencilere Spor Taraması Yapıldı

Tarama programının ikinci aşaması için geriye kalan 7 ilçede 5500 öğrencinin daha taranması planlanıyor. Programın Mayıs ayında başlayacak olan bu aşamasında, Balıkesir genelinde toplamda yaklaşık 850 öğrencinin katılımı hedefleniyor.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından planlanan son test takvimi ve programı, Mayıs ayı içinde başlayacak şekilde düzenlendi. Bu program, gençlerin sporla tanışmasını sağlayarak spor yapma alışkanlığını teşvik etmeyi ve yetenekli gençleri spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcular olarak yetişmelerini amaçlıyor.

 

 

Haber: Bülten

Almanya Kupası’nda Leverkusen Fırtınası Esti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu