Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Profesör İşine Atla Gidiyor

Balıkesir Üniversitesi'nin Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne geçici görevlendirme ile atanan Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz (46), at sevgisini yaymak için çevrede atla gezmeye başladı. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden gelen Prof. Dr. Gündüz, 'Atlı Profesör' olarak anılıyor.

Balıkesir’de Profesör İşine Atla Gidiyor

Balikesirde Profesor Isine Atla Gidiyor 1
Balıkesir’De Profesör İşine Atla Gidiyor

Kampüs ve Köyleri Atıyla Geziyor

Prof. Dr. Gündüz, mesaiye başladığı günden bu yana kampüs içinde ve çevredeki kırsal mahallelerde atıyla gezinti yapıyor. Üniversiteye 8 kilometre mesafedeki merkeze de atıyla giden Prof. Dr. Gündüz, isteyen herkese atına binme imkanı da sunuyor.

Atlı Spor Topluluğu Aktif Hale Getirilecek

Balıkesir Üniversitesi’nde Atlı Spor Topluluğu’nu aktif hale getirmeyi hedefleyen Prof. Dr. Gündüz, at sevgisini yaymayı ve binicilik geleneğini sürdürmeyi amaçlıyor. Atlı Spor Topluluğu’nun kısaltılmış adı olan “Bal-At”ın amacını açıklayan Prof. Dr. Gündüz, at sevgisini aşılamak için çaba harcıyor.

Atlarla Ulaşım ve Eğitim

Prof. Dr. Gündüz, kampüsle arasındaki mesafeyi genellikle atlarıyla sağlarken, bu süreçte öğrencilere at bakımı, beslenmesi ve sağlığı konularında eğitim veriyor. Ayrıca binicilik dersleriyle öğrencilere pratik deneyimler kazandırıyor.

Geçmişten Günümüze At Sevgisi

Geçmişte atlarla ilgili hatıraları bulunanların anılarını yad etmek için çaba harcayan Prof. Dr. Gündüz, atların geçmişten günümüze olan önemini vurguluyor ve at sevgisinin toplum genelinde yayılmasını amaçlıyor.

Haber: Bülten

73 Yaşında Üniversite Hayalini Gerçekleştiriyor! 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu