GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Şehir Plancıları Hakları İçin Mücadeleye Devam

Balıkesir’de Şehir Plancıları Hakları İçin Mücadeleye Devam: Balıkesir Mimarlar Odası Şube Başkanı Betül Dikici, mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarını savunmak için mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

 

“Meslektaşlarımız hak kayıpları yaşıyor “

Başkan Dikici, birliğin kuruluş amacına uygun olarak, mesleki faaliyetlerin kolaylaştırılmasına vurgu yaptı. Dahası toplumun ortak çıkarları doğrultusunda mesleklerinin gelişimini sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Son 20 yılda yapılan mevzuat değişikliklerinin ve yanlış istihdam politikalarına da vurgu yaptı. Meslektaşlarına büyük hak kayıpları yaşattığını ifade etti.

 

“Tedbir almaya devam ediyoruz”

Dikici, meslektaşlarının yaşam koşullarını olumsuz etkileyen bu sürecin önüne geçmek amacıyla tedbir alacaklarını söyledi. Meslektaşlarının asgari ücret düzeylerinin korunması için 2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan “Asgari Ücret Protokolü”nün önemine dikkat çekti.

Dikici, bu protokolün 2017 yılında SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilmesine. Karşı verdikleri mücadeleye devam dedi.

 

“Meslektaşlarımın gelir mücadelecini güvence altına akmak istiyoruz”

Dikici, özellikle genç meslektaşlarının gelir düzeyini güvence altına almak için mücadele ettiklerine vurgu yaptı. Aynı zamanda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek amacıyla da Asgari Ücret düzeylerini her yıl duyurmaya devam ettiklerini ifade etti.

Dikici, TMMOB Asgari Ücret düzeyinin sektördeki pek çok anlaşmada ve mahkeme kararlarında ölçüt alındığına dikkat çekti.

 

“ Baskılara rağmen devam edeceğiz”

Son olarak Dikici meslektaşlarının haklarını korumak için verdikleri mücadelenin yargı organlarına rağmen mücadelenin devam ettiğini söyledi. Ayrıca siyasi iktidar tarafından baskıya rağmen de süreceğine vurgu yaptı. Ülkenin kalkınmasında emeği olan tüm meslektaşlarına seslendi. Mesleklerine sahip çıkmaya davet etti. Ayrıca insanca yaşayabilecekleri bir ücret düzeyi için birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu