Türkiye GündemiGündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

Balıkesir’de Soğuk Hava Alarmı

Balıkesir’de Soğuk Havaların Habercisi: Rüzgar

 

Balıkesir il genelinde son haftalarda soğuk havaların habercisi rüzgar ve yağış bu hafta boyunca da etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balıkesir’de 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı.

 

Ruzgar

Balıkesir’de Soğuk Hava Alarmı Pazartesi günü parçalı bulutlu ve 6°C/16°C Nem (%) 58-91 Rüzgar (km/sa) Kuzeyden 13 olacak.

Salı: Parçalı Bulutlu3°C 19°C Nem (%) 46-96 Rüzgar (km/sa)  Kuzeyden 9

Çarşamba: Sağanak Yağışlı 6°C 14°C Nem (%) 69-95 Rüzgar (km/sa) Kuzeyden 15

Perşembe: Çok Bulutlu 7°C 16°C Nem (%) 58-92 Rüzgar (km/sa)  Kuzeyden 14

Cuma: Parçalı Bulutlu 4°C 18°C

 

2 55

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü deprem bölgesinde kuvvetli yağış bekliyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

 

Turuncu kod uyarısı nedir?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
Sarı kod uyarısı nedir?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Peki Soğuk Havalarda Ne Yapılmalı:Nemlendirici kullanın

Soğuk havalarda ellerin nemlendirilmesi önemlidir. Böylece elde çatlama ve egzama önlenebilir. Ayrıca burnun nemli olması gerekmektedir. Burun içini nemli tutmak, burun mukozasının kurumasını ve çatlamasını önlemektedir. Mukoza bölgesindeki çatlama enfeksiyonların daha kolay yayılmasını sağlamaktadır ve burnun hastalık önleyici etkisinin negatife dönmesine neden olmaktadır.

 

Sık sık ellerinizi yıkayın

Eller virüs ve mikropların en sık yayılma yoludur. Bu nedenle elleri sık ve kuralına uygun yıkamak virüs bulaşımını önemli ölçüde azaltır. Elleri yıkarken sıvı sabun, kurularken de kağıt havlu kullanmaya özen göstermek gerekmektedir.

 

Burundan nefes alın

Ağızdan nefes almak soğuk havanın ve mikropların hızlıca akciğerlere geçmesine neden olur. Bu nedenle soğuk havalarda burundan nefes almak gerekmektedir. Dışarıya çıkıldığında mutlaka atkı ile ağız, burun kapatılmalıdır.

Haber: Nursima Akyürek

Meteoroloji haberleri için

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu