Etkinlikİlçe Haberleri

Balıkesir’de Türkçe Öğretimi Kongresi

BAÜN ev sahipliğinde düzenlenen "9. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi (ICOTFL2024)" büyük ilgi gördü.

Balıkesir’de Türkçe Öğretimi Kongresi

Balikesirde Turkce Ogretimi Kongresi 1
Balıkesir’De Türkçe Öğretimi Kongresi

Kongrede Yüksek İş Birliği

Kongre, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM), Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yoğun İlgi

Kongrenin açılış töreni, BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Malazgirt Konferans Salonunda yapıldı. Açılış törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Halil Küçükler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış Saygı Duruşu İle Başladı

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmalarını; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruhi İnan ve Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Okur yaptı.

23 Oturum Gerçekleştirildi

Kongre boyunca 23 oturumda sunulan 73 bildiride, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde öğretmen yeterlilikleri, eksikliklerin tespiti ve çözüm önerileri, nitelikli sertifikasyon, yapay zeka ve yabancılara Türkçe öğretimi ve uluslararasılaşma gibi konular ele alındı. Kongrenin bu önemli içerikleri, Türkçe öğretimi alanında önemli bir ilerleme ve paylaşım platformu olarak dikkat çekti.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Türkçe Öğretimi Kongresi

Dursunbey’de Sevgi Temalı Şiir Dinletisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu