Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Türkiye’nin İlk Küçükbaş TDİOSB’si Kuruluyor

Balıkesir İl Tarım Orman Bölge Müdürü Erken Alkan liderliğinde, coğrafi işaretli Balıkesir kuzusunun üretimini artırmak amacıyla Küçükbaş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) hayata geçiriliyor.

Balıkesir’de Türkiye’nin İlk Küçükbaş TDİOSB’si Kuruluyor

Balikesirde Turkiyenin Ilk Kucukbas Tdiosbsi Kuruluyor 1

Balıkesir’de, coğrafi işaretli Balıkesir Kuzusu üretimini yaygınlaştırmak ve artırmak hedefiyle, üretim ve işleme tesislerinin bir araya getirildiği Türkiye’nin ilk Küçükbaş TDİOSB’si kuruluyor. Bu önemli projenin öncülüğünü Balıkesir İl Tarım Orman Bölge Müdürü Erken Alkan üstleniyor.

Balikesirde Turkiyenin Ilk Kucukbas Tdiosbsi Kuruluyor 2

Susurluk’ta Kurulacak

Küçükbaş hayvan üretimine destek olmak amacıyla bireysel üreticileri bölgesel güç haline getirmeyi, kümelenme faaliyetlerini desteklemeyi ve tarım sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin markalaşmasına katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Susurluk ilçesinde kurulacak olan Küçükbaş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bilgi alışverişi yapıldı.

Balikesirde Turkiyenin Ilk Kucukbas Tdiosbsi Kuruluyor 3

Karekod ve Barkod Uygulaması Olacak

Coğrafi İşaretli Balıkesir Kuzusu, kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Küçükbaş Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde teknolojik altyapıya sahip tam otomasyonlu modern üretim tesislerinde yetiştirilecek. Bu tesislerde kullanılacak karekod ve barkod sistemleriyle, mezbahalarda ve işleme tesislerinde ürünlerin izlenebilirliği sağlanarak tüketicilere ulaşması amaçlanıyor. Balıkesir’in geniş mera alanları ve sulanabilir verimli arazileri, küçükbaş hayvancılıkta önemli bir rol oynayacak. İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacak olan mera ıslah çalışmalarıyla, Küçükbaş TDİOSB alanında yetiştirilecek olan Balıkesir Kuzularının kaba yem ihtiyacı karşılanacak, böylece kaliteli üretim desteklenecek.

Haber Merkezi

Balıkesir Kuzusunun Yünü Ülkeye Döviz Getirecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu